Alla inlägg under maj 2010

Av Ida - 24 maj 2010 20:48

Idag har jag varit ner en snabbis på stan, eller snabbis och snabbis var väl att ta i, men jag har varit på stan med Jenny och Osse. Jag passade på att köpa nya basketskor för de jag köpte tidigare i våras hade bokstavligt talat rämnat. :S Det blev svarta den här gången men för att "poppa upp" det lite satte jag i orange sidenband med vita prickar som skosnören. ;) Ja, jag vet - supertönt men ändå det är MINA och de är ungefär hur söta som helst. :P


Hmmm. Vad mer? Toria har varit på skolan, jag har lagat mat, fixat lite i köket och sett på film en stund. Gick en lite längre prommis med alla hundarna, Jenny och lilla Rebecka följde med också och det var ju lite kul att se den pyttelilla vita tillsammans med de tre stora svarta - lite av känslan antingen eller. ;)

Av Ida - 23 maj 2010 22:09

Jag är grymt sugen på att hitta någon ok film att se, gärna lättittat så tillvida att jag inte behöver använda hjärnan i någon större omfattning.


Nu är det alltså inte frågan om tunga filmer som sjunde inseglet eller så utan lättittat, modellen amerikansk romantisk drama eller någonting annat lika hjärndött... Förslag?

Av Ida - 23 maj 2010 17:40

Jahapps, då är vi hemma igen och Toria har varit på barnkalas en stund, Gurra är och jobbar en sväng och jag ja.. Jag har tagit det rätt lugnt.


I helgen har vi som haft lite tempo när vi jobbat på i Klinten men nu ser det helt okej utomhus. Nu hoppas vi bara på lite mer finväder så att vi kan åka upp snart igen. :)


Nä, jag vet inte men det har varit väldigt skönt även fast jag knappt sovit inatt...

Av Ida - 23 maj 2010 17:29

Ja, var börjar jag?? I fredags skulle vi packa, handla och sedan käka innan vi for till Klinten. Liksom skönt att få ta sig iväg ut på landet - familjen och jag kan behöva det ibland.


Så hade vi äntligen packat bilen och handlat maten vi skulle ha med oss... Vi tänkte att jamen vi tar någonting snabbt på McDonalds för det går FORT! Hell no!

16 minuter (då hade jag varit och efterlyst maten TVÅ gånger!! Det var inte så att vi hade jättespecialmat utan vanliga menyer - hur länge hade vår mat legat då??) för att få maten och då var det inte allt med utan de pajer jag beställt samtidigt var såklart inte klara utan de låg på "svalning"... Efter 26 (!!!) långa satans minuter gick jag tillbaka till kassan igen och efterlyste dem och då får jag dem efter ytterligare ett par minuters rent käftande - men BYT JOBB DITT NÖT, vill du inte pyssla med service så GE FAN I DET DÅ! Om man varken kan eller vill ta folk och ge den service som man ändå får betalt för då ska man byta jobb, det är INTE okej att fnittra bort det i att men vi glömde bort det - hur svårt kan det vara?? Det var varken mycket folk eller några andra logiska slutledningar, får man en beställning ser man till att lösa problemet och jobbar man med snabbmat ska man onekligen se till att det går just det SNABBT!


Hur som helst, jag fick slutligen mina pajer men i helvete att de var klara och låg på svalning 14 minuter tidigare för de var tokheta och först när vi kom förbi bygdeå gick de att äta utan att bränna sig i munnen... :S


SKÄMMS! Helt värdelös service och det smakade inte ens som det skulle, hört talas om BYT JOBB! :/ Nope, det är bara bot bättring som gäller och jag går till en annan snbbmatskedja! För det är okej att vänta på mat om man går ut på Rex eller något lite bättre ställe - på donken nä, där ska jag ha burgaren i näven på 2 minuter - MAX!

Av Ida - 21 maj 2010 15:17

Igår var det en dag då Toria skulle ha med sig fika till skolan - okej, en eller två gånger/termin är det väl helt okej. Men nu fick jag med en lapp med dottern att nästa torsdag ska de ut igen och då förväntas barnen ha med sig fika igen... Sedan ska tydligen föräldrarna stå för ett STORT fikabord till skolavslutningen också, jag vet inte men jag har annat för mig än att baka stup i kvarten. Visst jag tillhör den aningen rubbade skaran som gillar att baka men ja. Jag har förstått att det har riktats viss kritik mot att barnen ska ha med sig fika lite då och då samt att det är en hel del aktiviteter som är avgiftsbelagda (friluftsdagar osv). Det är inte pengarna det sitter i utan mer det facto att det står i skollagen att den kommunala skolan SKA vara avgiftsbefriad.


Samma sak att barnen förväntas ha med sig frukt varje dag till skolan och visst jag tycker det är jättesmart att fylla på med mer energi en stund in i skoldagen MEN jag har full förståelse för de familjer som inte har ekonomi att fixa det. För mig är det snarare en fråga om att jag ska komma ihåg att se till att det finns för ändamålet lämplig frukt hemma som man kan skicka med barnen. Men hur kul är det för de barn som då inte har frukt med sig?? Visst de som har frukt förväntas dela med sig men ändå?

Av Ida - 21 maj 2010 11:11

Nu håller jag på och testar en ny hårprodukt, vi får se om det funkar eller om det går åt helsicke... So far so good. MEN som allt annat kan det ju ramla iväg och bli helmärkligt när som helst.


Planen är att få någon som helst ordning på mitt så kallade röda burr. Hell det är bara för överhemskt och jag vet inte men ammning och graviditeter har inte direkt underlättat för mitt helt klart söndertrasade hår.


Vi testar nu - Sebastian Potion 9, vi får se hur det funkar. :S

Av Ida - 21 maj 2010 09:46

Den här vanan verkar inte vara helt hundra, nu har vi förstovit oss igen och promenaden till skolan blev allt annat än kul. :S Dock, barnet är nu i skolan.


Tänkte dock kommentera gårdagen då vi "team rosa" gjorde "blodomloppet" med full kraft. 5 km senare så gick vi i mål och alla fick medaljer... Ehhh. För att förtydliga så NEJ jag sprang inte många metrar däremot nyttjade jag sk aktiv filkörning med vagnen för helvete vad folk var långsamma. I kombination med långsamma människor fanns det gott om de som tvärtog fart för att när de rundat vagnen tvärnita, NÖTTER! Vad gjorde vi mer? Jo många, många bananer senare (8) så återvände vi hemmåt för att sova jodå, det gick ju... Ehhh, sådär! Men ja, nu är vi i vart fall hemma efter att ha lämnat Toria och det är väl huvudsaken. Senare idag blir det att packa och göra oss klara för att lämna stan till förmån för utomhuset i Klinten. ;) *gilla*


Nu - softa i typ 10 sekunder - sedan rock n'  roll!

Av Ida - 20 maj 2010 09:56

Det ska tydligen mer till för att knäcka Osse-boss än en fånig liten feber. Dock jag måste säga att han verkar ta det här med feber med ro för han leker ändå även fast jag märker av att det behövs mer vätska för att göra honom nöjd än vad det har gjort tidigare men men, vad gör man inte för sin lille prinspojke?


Här kommer bilder på prinspojken som numera får ligga iförd bara byxorna för det är rent gräsligt varmt här hemma! Just nu 29 grader...


Mammas busgrabb


     

Man ska väl flirta med fotografen??

Ovido - Quiz & Flashcards