Alla inlägg under maj 2010

Av Ida - 6 maj 2010 08:34

Idag fyller gubben min år, presenten är fixad och inslagen, men ingenting (och då menar jag verkligen INGENTING) är bakat, det är ostädat och allt är allmänt bara pest. Med andra ord, det är hög tid att jag tar mig samman och sparkar igång dagen. Jenny har föjt Toria till skolan och här ligger jag i sängen och myser med en helt nyvaken Ossegrabb.


Med andra ord, på dagens schema står:

- renbäddning av Torias säng.

- städning av hela hemmet.

- bakning (tårta, bullar och minst 3 sorters kakor)

- stadsfärd (hade lovat Toria lunch på stan)

- badning av hundar

- kloklippning av alla djuren

- om jag hinner hade jag även en plan på att trimma Häxa och Magoo (Dina trimmade jag i förrgår)

- laga, äta och diska undan middag


1800 ska det vara klart - finns det NÅGON som tror att jag hinner (betänk att Osse inte alltid är världens gladaste)???
Av Ida - 6 maj 2010 00:04

Nu när jag har huvudvärk ska jag prova en "ny" (mao ny för mig) värktablett och se om den funkar bättre än min vanliga alvedon. Ibumetin heter den (om ngn är intresserad) och en direkt komisk sak var när jag läste bipacksedeln, då kan man läsa följande kommentar under avsnittet biverkningar... "... Vanliga (fler än en person av hundra): Trötthet, huvudvärk, sura uppstötningar..."


Orsaken till att jag ser galghumorn i det hela är att preparatet är till för att bota bland annat huvudvärk. *asg* tankevurpa om man får MER ont i skallen av att ta en tablett, men jag testar och återkommer i frågan. ;)

Av Ida - 5 maj 2010 07:31

Jupps, morgon har vi gjort. Alla är påklädda och alla har fått frukost, vissa har hunnit ut en sväng för att pinka (de som behöver gå ut för att lösa den frågan) och ja. Nu väntar vi en stund innan vi går iväg till skolan med Toria som börjar klockan nio. *skönt*


Jag vet inte men jag verkligen hatar och avskyr att stressa på morgonen, det innebär förvisso att jag får kliva upp okristerligt tidigt men å andra sidan har jag då tid att kliva upp i lugn och ro så att Toria och Osse får en rätt soft start på dagen.


Nu närmast väntar jag på att disken ska bli klar så jag kan ställa undan det och om jag blir riktigt ambitiös ska jag ta och försöka hitta en födelsedagspresent åt maken idag - mao stadsfärd efter att jag lämnat busungen min.

Av Ida - 4 maj 2010 07:34

Igår kväll blev en liten kille (10 år) knivhotad vid samma skola som min Toria går på. Rent skrämmande att någon kan tänka sig att ge sig på små barn när de ska hem från träning och liknande. Jag hoppas just nu innerligt att polisen får fast vederbörande för nu börjar det faktiskt kännas aningen otryggt här. Jenny som skulle hem från jobbet blev att Gurra fick hämta henne med bilen för i helv* att jag låter de mina riskera att stöta på dårar mitt i nätterna. :S


Nu har man förvisso gått ut med ett signaliment och det rätt fort - en ny trend? På sätt och vis hoppas jag det för det är verkligen inte roligt! Å andra sidan när Gurra och Magoo var ute och gick en promenad mötte de poliser som sökte efter en "onykter person" - varför inte säga som det är på en gång??!?


Samtidigt verkar det på signalimentet som att det är en rätt ung kille (17 - 20) och det gör det hela mer tragiskt, han borde få sig en uppsträckning av den större modellen och sedan få HJÄLP att bryta beteendet omgående om inte annat så för att det känns så onödigt!

Av Ida - 3 maj 2010 11:38

Jahapps, då har jag varit till tandläkaren... Dryga 1000-lappen fattigare och bra mycket ondare i munnen fick jag (röntgenplåtarna gör rätt ont) och det blir ytterligare minst ett besök för att få ut den hemska tanden. I september!! Allt för att inte riskera ammningen (om man drar visdomstanden kan det i värsta fall bli antibiotika och det vill man gärna undvika).


Förutom det är vi nu hemma en snabbis och ska aldeles strax i väg på utvecklingssamtal med Toria, vilket jag iofs tror att det kommer att gå bra men det innebär ändå att vi måste röra på oss... IGEN!


Nu - upp, upp och iväääääääääg!

Av Ida - 3 maj 2010 07:07

Nu har jag klivit upp, gjort mig i ordning och dubbelkollat en massa saker, fått i barnet mat och pinkat av jyckarna.. Klockan är strax efter sju och man är snart klar för dagen.


Idag bjuds det på tandläkarbesök, utvecklingssamtal med Toria och ja.. På eftermiddagen blir det lugnt för annars kommer jag och min lilla grabb bli sönderstressade totalt.


Nu närmast väckning och påklädning av sovande liten grabb. 

Av Ida - 2 maj 2010 17:34

Just så är det. Idag har blivit en långsam dag. Först städade jag en sväng, så blev det disk och hundpromenerande. Ut och handla mat för den kommande veckan. Maken kommer inte att vara hemma så mycket som han brukar och så när jag kom hem efter att ha handlat skulle jag söva Osse och somnade såklart själv också! Konstigt!


Nu har jag sovit två timmar och känner mig helslö. Mensvärken gör inte saken roligare så jag vet inte hur resten av dagen ska fortlöpa. Dock, jag är grymt sugen på att baka någonting gott till kvällen, vi får se hur det går med den saken.

Av Ida - 2 maj 2010 09:22

Inte för att jag har en aning om varför just den här morgonen skulle vara osedvanligt god men det är vad man vanligtvis säger till folk. Vaknat har jag gjort, börjat dagen har jag men jag har faktiskt inte gjort någonting mer än så.


En av de största lyxarna man kan ha som morsa är att få ligga kvar i sängen en liten stund efter att man vaknat, nu närmast är det däremot att försöka ta någon typ av fart för jag har en hel del att hinna med innan morgonen är över.

Ovido - Quiz & Flashcards