Alla inlägg under mars 2010

Av Ida - 16 mars 2010 13:41

Jamen ibland är det kul att gå in och kika på olika människors hemsidor och idag var inget undantag. Jag var inne och kikat på en hemsida jag sett på ett par gånger förr och eftersom att den personen har en kullsyster till min gamla fina Dina är jag nyfiken på att se hur det går för avkommorna efter den tiken. Nu har hon blivit mormorsmor alltså det finns numera inte mindre än fyra generationer efter den tiken och samtidigt finns många (för att inte säga de flesta!) av kullsyskonen till min fina Dina kvar i livet. Det är SÅ fantastiskt kul att se flera generationer ner hur de ändå finns kvar.


Kanonkul att linjerna finns så vackert representerade i ett antal valpar återigen. :) Det gillar jag! :D

Av Ida - 16 mars 2010 10:33

Det är i alla fall vad Osse säger. :) Sötgrisen, alltså han hänger med på det mesta för han har inte så många val men man verkligen SER på honom att han mår så mycket bättre när vardagen är som vanligt. I morse ringde väckarklockan som vanligt halv sju, Osse på ett strålande humör låg och gosade i sängen under glada viftande armar och ben samt såklart glada tillrop fick mamman klä sig och göra sig redo för dagen. Så ner och i vagnen, fixa efter natten med hundarna (de små stackarna måste ju få komma ut!) ge ungar och hundar frukost och så iväg till skolan med Toria. Idag blev det buss delar av vägen för de hade inte plogat och det är liksom bara så kul att gå och styra barnvagnen i 15cm lössnö (samt såklart tillhörande islager under så man nära på slog ihjäl sig). Hemma igen så passade vi på att tvätta upp Magoo - den grabben kan verkligen stinka apa. Osse - ja han sover fortfarande efter morgonpromenixen. Kört en tvättmaskin och pysslat undan lite här hemma, lagt det som låg i "lagahögen". Nu vet jag inte hur ni andra gör, ni är säkert sådär jätteduktiga att ni lagar alla kläder på en gång om det blir hål i dem, själv så samlar jag ihop en hög (iaf så att det är 2-3 plagg) sedan sätter jag mig med lagningsgrejjerna.


Däremot dagens irritationsmoment - vantar! Alltså varenda höst köper jag vantar åt Toria som hon ska ha i väskan om inte annat så att hon har extravantar om/när hon blir blöt om händerna... Varje vår köper jag nya vantar och konstant är ungen utan vantar. Jag blir knasig, jag märker och jag grejjar, men icket att hon har kvar vantarna ändå. Nära på alltid får jag höra att nä, det var någon som lånade mina vantar och sedan var de borta. Hur kul kan det vara att ha någon annans märkta vantar?!? Jag vet inte eller så är Toria expert på att glömma av var hon har lagt dem men just att det bara skulle drabba fingervantar är för mig ett mysterium. Vem är det som äter fingervantar?!? Jag misstänker dock starkt att det är samma jäkel som tar den ena strumpan i tvättmaskinen men jag är inte säker. ;)

Av Ida - 14 mars 2010 20:46

Alltså nu har vi kommit hem igen och jag får nog säga det att jag TRIVS i Klinten, men nu när man är hemma känns det onekligen fantastiskt skönt. Osse ligger och trynar, Toria ligger här i sängen och ser slutet på "Wipe out". Även imorgon har de små lovdag och då kan man få vara uppe en extrastund men snart ska det bli barnfritt i min säng. :)


Ja idag har jag spenderat dagen med att städa för dels skulle man ju snygga upp innan vi åkte hem men dessutom passade vi på att skura upp skoterpulkan inför nästa gång vi åker för då ska vi banne mig ut och åka skoter hela familjen!! Hur jag ska lyckas knöla ner hundarna i skoterpulkan återstår dock att se. ;)


Vad mer? Jo, vi har faktiskt pysslat på lite här hemma men det blev väldigt lite eftersom att vi inte kom hem förrän halv sju..


Nu sover vi nog snart för även mamman har drabbats av den där läskiga förkylningen maken hade tidigare i veckan. :(

Av Ida - 13 mars 2010 13:07

Inatt hade Osse en natt då han inte alls var på bra humör. Han brukar vanligtvis sova som en liten griskulting hela natten, men inte inatt. Ändå fast han bökade och stökade en hel del så kan inte mamman annat än att förundras över hur mycket man ändå älskar de små krypen. Okej, de spyr helt ogernerat över alla kläder man har - helst när man precis bytt om och ska iväg, de skiter ner sig när det passar som absolut sämst - har man dessutom riktigt, riktigt tur lyckas blöjan läka och man har en större insats att se fram emot, de nyps, de rivs (jodå, de där små nävarna är försedda med riktiga klor!) och när de är inne i den här åldern håller de kvar i bröstet samtidigt som de vänder på huvudet med god hastighet! Det gör hur ont som helst och man svär att aldrig, aldrig mer ha med bebisar att göra... Det håller i ungefär sisådär 10 sekunder, för sedan - då LER han och räcker ut tungan åt en och mammahjärtat smälter på en gång.


Nu har gOssen även börjat snacka en hel del eller börjat, han har pysslat med det ett par veckor nu börjar det mer och mer som att han försöker forma ljuden - från början kom det lite som det ville. Men när han hojtar mammmamammmmamammm då kommer såklart mamman ilande i högsta hastighet för mammas lillkille är ändå en helt underbar liten grabb. Mammas älskling..


I synnerhet är han rent gräsligt söt när han sover!

Av Ida - 12 mars 2010 12:46

Hmmmm. var ska man börja?!? Jag tror jag bloggade sist i måndags kanske? Alltså bör jag börja på tisdagen.. Då ska vi se, vi var på stan en sväng med Jenny och Elina, trevligt att skutta omkring en stund måste jag säga. :) På kvällskröken stöp vi alla i säng utan några större förhoppningar om att onsdagen skulle bli bättre. Tänk vad vi hade fel. ;)


I onsdags var vi ute och gick långprommis till Rymdlekparken med grannarna, alla barnen var med och Toria blev helslut av att skutta omkring i djupsnön, för inte hade de plogat fram till lekparken inte.. Så de små gynnarna fick skutta omkring i meterdjup snö och sjönk såklart ner. Kanonbra träning, jag och Osse stog på sidan för barnvagnen kan inte klättra. ;)


På kvällen passade vi på att pyssla lite hemma innan vi stöp i säng. Jag vet inte men det här sportlovet har onekligen varit halvtrött, även om vi kört en hel del tvätt och städning så har vi ändå varit ute och grejjat en del, särskillt nu när asfalten börjar komma fram där det är välskottat. *gilla*


I går var det torsdag och då hade vi nära på besök hela dagen. Osse hade flickbesök hävdar jag. ;) Först kom Hea förbi och pratade en stund, samt såklart att hon passade på att gosa liten Osse. :) Så hann vi just så pass käka lunch så kom besökare två och tre - Jenny och Elina kom förbi och satt och snackade tills Gurra kom hem från jobbet. Snett därefter blev det att packa bilen, handla mat, käka på Kärnan (ni som inte ätit där på slutet kan jag rekomendera att ta er dit!) sedan bilen till Klinten och här är vi nu. I solskenet och mitt i ensamheten.


Det är med andra ord upplagt för en helt UNDERBAR helg!! :)

Av Ida - 8 mars 2010 10:30

Alltså det är förmodligen det vidrigaste som finns när det kommer till att ha hund. Jag klarar utan problem magsjukor, maskangrepp, löss och vad 17 som hellst (okej, loppor vill jag helst inte ha igen!) men just löpen. Jag vet inte hur alla andra tikar uppför sig men mina blir rätt vidriga och Dina är värst av alla tror jag. Kommer hon åt ett stolsben blir hon stel och ställer upp sig samt viker svansen åt sidan. :S Häxa är väl aningen trevligare men det är knappt.. Den som är mest sympatisk i hemmet just nu är onekligen den aningen förvirrade Magoo. Tikarna säger ja, ja, ja och matte säger NEJ, matte vinner men han tycker inte om det. Nu är de delade så att han slipper undan från de hemska damerna som jagar honom när han försöker vara duktig. Ute däremot har han fått för sig att det är fritt fram så vi har haft ett par diskussioner i ämnet men det går iaf åt rätt håll och snart, snart är löpen över och då är det iaf minst 6 månader tills nästa gång..


En sak vi nu särskillt inte gillar är aggro hanhundar som ägarna knappt orkar hålla fast, för den dag det kommer en hysteriskt arg hund som är lös och jag har två löptikar och en hane i snöre samtidigt som jag kör barnvagn och har Toria gåendes bredvid mig då vette fåglarna hur jag ska lösa det hela. Men det tål att tänkas på för det känns som att det är fullt möjligt att det kommer att hända förr eller senare.

Av Ida - 7 mars 2010 17:11

Då var vi hemma från Klinten igen. Skönt!


Jag tänkte även passa på att tipsa om den väldigt enkla middag jag och Toria har tillrett nu när Gurra är borta. Korvstroganoff med kokt potatis.


Koka potatis misstänker jag att de flesta fixar så det skriver jag ingenting om hur man gör.


Däremot våran enkla korvstroganoff som man fixar på nolltid är kanske lite kul.


1 gul lök

½ korvring (jag har valt en lättmodell som är ordentligt rökt för extra smak)

Olivolja

1 msk tomatpuré

Milda mat ca 1 dl

3 dl mjölk (lättmjölk funkar)

Salt

Svartpeppar


Hacka lök och korv, svetta i lite olivolja i en djup panna (minskar risken för sprättande) på låg temperatur. Rör ut tomatpurén i lök och korvblandningen. Tillsätt milda och mjölk under omröring. Smaka av med salt och peppar. Klart!

Av Ida - 5 mars 2010 08:50

I vanliga fall brukar jag kunna hålla hormoner och känslor i styr, men nu på morgonen fick jag det bevisat för mig att min lilla tjej håller på att bli en stor tjej.. När vi nästan hunnit till skolan och hon skuttat bredvid vagnen en lång stund säger hon den där lilla tjejjen som jag helst av allt skulle bara gömma för världens hemskheter att "Mamma, jag kan gå själv nu till skolan"... Okej, det var kanske 200meter kvar så det var inte långt och hon behöver inte passera någon väg men det känns ändå i mammahjärtat när lillan har blivit så stor att hon utan problem klarar sig själv. Visst det är BRA att hon är trygg i sig själv och så men jag vet inte, samtidigt vill man inte släppa henne för mycket heller.


Nu är det många barn som går samtidigt så hon känner alltid någon som antingen passerar eller som vi passerar på vägen och idag fick hon gå själv sista biten.. Sista dagen innan lovet men måndag efter lovet - då är det jag som följer henne hela vägen igen! Då har vi dessutom förhoppningsvis inte löp i hemmet så den arme grabben (Magoo) inte blir så terroriserad av sin syster (Dina) som är rent av vedervärdig just nu såhär sista dagarna i löpet.


I eftermiddag ska vi åka ner på stan och ta en fika tillsammans med en fd jobbarkompis till mig och det ska verkligen bli jättekul! Det märks att det håller på att bli vår även om termometern sa -12 i morse så blir det varmt på dagen så att man känner hur alla människor tinar fram efter vinterdvalan. ;)

Ovido - Quiz & Flashcards