Alla inlägg under mars 2010

Av Ida - 31 mars 2010 20:16

Gosh! Efter att jag hade hämtat Toria på skolan åkte jag och barnen ner på stan med Hea. Nice! Ett par affärer (hittade en jättesöt keps och en t-skirt till Toria) sedan lite fika, snett därefter till bibloteket för att tanka upp Osse som blev hungrig. Vi satte oss och läste en stund och så kom även pappan ner på stan en sväng men då hade jag så gruvligt ont i fötterna att det inte gick längre. :/

Bara att gå på stadium för att köpa ett par jympaskor (mina jag hade hemma var minst pensionsfäriga) och jag gick iförd klackade skor på stan - INTE smart!!


Jag och övriga familjen fick även förstärkning av Jenny som kom ner på stan. Trevligt! Vi gick in en sväng på H&M och där hittade jag en jättefin jacka på supermodellen av rea. 200 spänn!! Klockrent! Nu är jag en jacka rikare.


Idag känns som en kanontrevlig dag! Trots att mina fötter håller på att döda mig fullständigt, det riktigt dunkar i dem, kan aldrig vara nyttigt!

Av Ida - 31 mars 2010 19:24

Morgonen började som vanligt med att göra alla i ordning för att gå till skolan och jag vet inte men i morse gick allt så fantastiskt bra och bara flöt. Hur skönt som helst, en rask promenad till skolan och så hem igen, Osse sov så gott hela vägen och jag bara klädde av honom ytterkläderna och la honom på en handduk på golvet så tog jag mig ett riktigt långt och skönt bad, gjorde hårinpackning och hann fixa till mig ordentligt. Värsta lyxen!!


När jag väl fixat till mig var det bara att rasta hundarna igen och så iväg för att hämta Toria på skolan. Vilken fantastisk dag!! Visst vi hade avbrott för mat för Osses del två gånger men han skötte sig verkligen exemplariskt och låg mest och jobbade med att fånga fötterna och så idag på dagen. *sötungen*

Av Ida - 30 mars 2010 20:10

Som hundägare är man onekligen tämligen väl förtrogen med dammsugaren och dess funktioner, det är rent oundvikligt att det blir så. Detta infaller i synnerhet nu på vårkanten då hundarna drar in någonting rent fantastiskt. Att bara dammsuga räcker i och för sig inte utan det är ett klart krav att man torkar golven minst en gång om dagen om man som jag har ett gäng jyckar. Även om man försöker torka av dem det värsta så faller en hel del ur pälsarna när de torkat upp..


Nu när jag ligger i sängen och slötittar på tv ser jag en reklam från electrolux, seriöst jag kan för mitt liv inte komma på en enda hundägare som medvetet ser till att skita ner hundarna maximalt (låta dem rulla i sand) lockar in dem och sedan skickar ut dem igen för att börja om. Okej, det känns som om det är så man gör nu den här tiden på året men aldrig i livet att jag skulle försöka få dem så sandiga och hemska som möjligt, så festligt är det inte att dammsuga golven femton gånger om dagen (vilket självklart inte är vad jag gör men två gånger/dag är nära på ett måste).

Av Ida - 30 mars 2010 18:13

Ikväll är maken borta på möte vilket innebär att jag och barnen är hemma ensamma. Skönt! Vi ska se tv och bara softa, Osse den söta grabben han har redan somnat men jag har inga större förhoppningar om att han kommer att sova särskillt länge men en lite stund vore tämligen trevligt. Då får jag en chans att rå om Toria aldeles själv. Mammas mysunge. :)


Vi har haft besök av Jenny i eftermiddag och lite lagom till att hon åkte passade vi på att käka middag, ugnsbakad ingefära och chilikryddad lax med ris och mängder av broccoli. Onekligen broccoli är en av mina största favoriter när det kommer till grönsaker. Kan man leva på broccoli??


Nu - soft!

Av Ida - 30 mars 2010 12:38

Ja, det är ett talesätt, att just en skönhet skulle klä i allt. Jag är skeptisk. Jo, faktiskt! Gravt skeptisk till det påståendet. Jag har ett par vänner som onekligen måste anses som direkt vackra, om man ser till klassiskt vackra damer så finns det ett par bland mina vänner. Men har man då sett dem iförda "fel" kläder för ändamålet, exempelvis kanonsnygga jeans, lika eleganta sandaletter (visst heter det väl så?), somrigt linne och solglasögon i moderiktig modell under ett riktigt spöregn... Klär då människan i sina kläder fast den snarast ser ut som en dränkt råtta?? Inte för att det är fel på kläderna i sig men för ändamålet passar ibland stövlar, regnrock och sydväst bäst. :P


Jag kom att tänka på det i morse när jag såg en tjej iförd väldigt lite kläder ute, inte för att hon var fult klädd utan snarast för att hon såg ut att frysa, men å andra sidan jag ska nog egentligen vara den som är sist att öppna munnen för under mina tonårsår hade jag de mest fantastiska modeller kläder man kan uppfinna. ;) I synnerhet eftersom att det var slutet på 80 och början på 90talet som jag hade mina största kläduppror mot "överheten" (även kallad morsan)...

Av Ida - 30 mars 2010 10:11

Min dam här i hemmet har suttit och kikat på mig nu en längre stund, det ser ut som att hon säger "men rör på dig då tant", så det är nog bäst att jag tar mig samman och löser dagens uppgifter innan flickorna kommer hem. Söta Jenny skulle hämta Toria på skolan idag så jag fick lite extratid på mig för städning och den typen av "upplyftande" pyssel.


Bjuder på en Copy-bild. :) Se och njut av min underbara gossekisse. :)

  

Av Ida - 30 mars 2010 09:29

Hmmm... Nu har jag dessvärre råkat läsa en känd bloggerskas blogg och jag måste säga - väx upp för fan! Jag har förvisso sett dig hos Robert Aschberg på åttan (?) och sett dina aningen annorlunda uttalanden där, MEN... Herre jösses! Har man inte mer för sig än att klanka ner på "polarna" eller överhuvudtaget "vanliga människor" och hur de ser ut?


Jag får citera "Knatten" - sitt ner, håll käften och lär dig använda kommatecken!

Länk till fantastiska t-shirts i ämnet finns länkat här. Nu menar jag absolut inte att jag är en fantastisk människa när det kommer till att skriva korrekt svenska och att jag nyttjar samtliga regler genomgående men jag försöker i vart fall inte att trasa sönder språket mer än nöden kräver. Bokstaven Z är ett tydligt exempel, vem har kommit på att det på nätet ska skrivas "Pözzzzzzzzzzzzzzzz" och framförallt vad är en dylik?? Jag må vara aningen trög men det känns inte mer intelligent än att skriva "kjamiz", babyspråk är för bebisar sedan växer man (förhopppningsvis) ifrån det.


Ett av de tydligaste felen jag själv gör är det som jag istället naturligtvis borde skriva med "bold" för att trycka på men som jag istället använder VERSALER till är när jag blir irriterad. Ett typiskt nätfenomen skulle många säga, jag får dessvärre erkänna att det snarast handlar och ren och skär lathet.

Av Ida - 30 mars 2010 08:45

Återigen har morgonen drabbat mig, hårt och skoningslöst! Dessutom mitt i natten!! Det känns i vart fall som det för när väckarklockan ringde var jag inte det minsta sugen på att kliva upp så jag "skyllde på" Osse att han behövde käka innan mamman  masade sig ur bingen. *smart*


Väl uppe blev det att med blixens hastighet pinka hundar, utfodra familjen (Toria + hundar) och se till att allt var packat i väskan, få på alla ytterkläder och så bar det iväg till skolan med hela cirkusen.. När vi hunnit en bit inser jag att faaaaaaaaaaan inga bajspåsar så jag fick vackert gå förbi på lilla affären här i närheten på vägen hem och plocka upp de högar hundarna producerat.. Jaja, det kunde varit värre också. Nu är vi äntligen hemma och man känner hur kroppen börjar återhämta sig, skulle jag lyckas få i mig en temugg skulle livet förmodligen återvända till mammans tomma skalle, men å andra sidan man kanske skulle ta sig an städningen istället?

Ovido - Quiz & Flashcards