Alla inlägg under december 2009

Av Ida - 10 december 2009 09:12

Alltså, inte så att det är någon fara för honom... Däremot är det inte helt mysigt för mig som måste hålla mig vaken när lilleman är vaken. På kvällarna vill lilleman amma - inte lite utan mest konstant och på dagarna sover han så sött att det är nästan läskigt.


Praktiskt så tillvida att han sover så man hinner med saker - nackdelen är att mamman är konstant dödstrött. Fördelen är att jag har jobbat natt förr och har en aning om hur man kan göra för att maximera sömnen på dagen och om man inte har möjlighet till sömn har jag ett antal trix för att hålla mig vaken - här kommer STORA mängder cola in i bilden. Utan cola håller jag mig inte vaken.

Av Ida - 9 december 2009 17:48

Alltså den där planen om att ta det lugnt idag, jag kan ju säga att det självklart gick käpprätt åt skogen. Jag tog det rätt lugnt på förmiddagen och körde förvisso ett par maskiner tvätt men inte mer än så i kombination med att jag har kört disken, men det är ändå bara sånt som jag kör i maskinerna och hänger upp tvätten.


Vad händer, jo jag hämtar dottern på skolan - vi såg en film och chillade en stund, sedan dammsugning som vanligt. Trevligt! Vid halv tre var det bara att kasta sig iväg på bussen, ner på stan och lämna ett papper för makens räkning hos en vän till honom... Satt en stund på biblioteket och läste en bok tillsammans med Toria (Oskar chillade och snarkade).


Middag på frasses på vägen hem, vad övrigt - ingenting vi är nu hemma och försöker nå någon typ av lugn... Kanske.

Av Ida - 9 december 2009 10:13

Idag skiter vi faktiskt i alltihopa. Tanken var att jag skulle ha städat, tvättat och diskat förutom att jag skulle ha gjort lite julfint här hemma... Jo, tjena! Jag är trött och orkar ingenting mer, dessutom drar det i såret någonting så förbann*.


Oskar den söta ungen sover såklart - det är ju dag! På nätterna däremot så har Åskan kört jätterace så att sova mer än en timme i stöten var bara att glömma, man får vara glad att man är van att jobba natt... Annars skulle det inte ha funkat.


Ja, vad säger man jag kör iaf tvättmaskin två av tre det orkar jag för det sköter sig onekligen tämligen självt. ;)

Av Ida - 8 december 2009 22:58

Efter en helvettisk natt då Åskan onekligen var i farten större delen och jag knappt fick sova alls så började morgonen med att lämna Toria på skolan, hem och lägga sig för att sova en stund - Oskar sov som en stock!


Två timmars sömn senare börade livet återvända till mammakroppen. Nice!


Hämta Toria på skolan och så åkte jag och mina två älsklingar ner på stan för att försöka göra klart julklappsshoppingen, inte helt klart men nu jäklar är jag nära! Tre personer kvar av hur många som helst! Vidare till tandläkaren och fixa det jag skulle lösa där (maken fick lov att komma till tandläkaren för att ta hand om barnen medan jag var inne).


Hem och laga middag, makaroner och bacon - inte det mest fantasifulla jag pysslat med men det funkade för familjen. Därefter blev det faktiskt en stunds sömn för mig då maken tog hand om Toria och julkalendern. Oskar käkade ett par gånger under kvällen men i övrigt har det varit väldigt lugnt och skönt - någonting min kropp behövde.


Vikt - 14kg såhär långt, känns klockrent! (om det fortsätter såhär kanske jag blir i form någon gång)

Av Ida - 7 december 2009 15:27

Alltså även mamman är rätt sliten idag. Efter att ha lämnat Toria på skolan blev det stadsfärd för att fixa saker på försäkringskassan (makens inkomstuppgifter var tydligen från 2003) och handla klappar. Mao ingen vila. DUMT! Jag kan numera berätta att försäkringskassan inte öppnar före 10 i den här stan så det blev 1½ timme som jag bara satt på biblioteket och inte gjorde någonting vettigt... Känns rätt bortkastat.


Klapparna däremot gick rent lysande. Har lyckats hitta till både min söta pappis och svärfar förutom de rätt lätta klapparna till dottern och maken (som jag råkade snubbla över). Jag hittade även ett paket till mig själv så nu får jag ingenting mer.


Oskar den sötnosen han sov genom hela härligheten förutom att han åt på biblan... Inatt däremot har vi haft Åskan på besök igen.

Av Ida - 6 december 2009 20:47

Ja, alltså en liten Åska som nu ikväll har varit på tvären. Ammar man inte är det dåligt och amma får man inte göra hela tiden... Moment 22 fullt ut.


Maken fick överta den söta sonen en stund för att tutteriet skulle få en chans att hämta sig men nu verkar det onekligen vara kört igen.


Natten mot idag däremot då sov den söta sonen hela tiden och var tvungen att väckas vid tre för matning... Jag misstänker skarpt att så inte blir fallet natten som kommer.

Av Ida - 6 december 2009 14:52

Alltså visst har jag gått förr med både hund och barnvagn men då har det liksom inte varit dedikerat och verkligen utstuderat. Idag har jag däremot gått en sväng med mina fina killar. Magoo fick den stora förmånen att vara försöksjycke för ändamålet, han skötte sig såklart prickfritt. Mattes gullegrabb!


Oskar som var lite småknölig när jag skulle gå (trots att han var nymatad, nybytt och ny detmesta) slocknade som ett litet ljus innan vi kommit till brevlådan - för er som inte varit hit kan jag berätta  att det är hela tre meter från ytterdörren...

Söt kille som dessutom sov en god stund efter att vi kommit hem trots att jag klädde av honom och knölade en hel del på honom. Nu håller han på att vakna till så jag misstänker att mjölkbaren är efterfrågad.


Ha en härlig andra advent!

Av Ida - 5 december 2009 18:36

Då har jag och Oskar varit iväg och firat en nyblien femtioåring. Trevligt! Det är kul när man får vara ute en sväng och luftas samt att man hinner träffa makens släkt.


Nu ikväll ska vi ta det rätt lugnt, Toria sitter och ser på Madagaskar på tv som går ikväll och maken är lite här och lite där. Oskar den busen ligger och pysslar med fask marknadsföring i vagnen - han sover som en liten gris..


Natten som var däremot var rätt dryg för både mig och Åskan som var på visit hela långa natten...

Ovido - Quiz & Flashcards