Alla inlägg under december 2009

Av Ida - 16 december 2009 12:38

Det är Åskans senaste påhitt... Ligger han inte i famnen så vägrar han och onekligen gör det en liten Åska gör allra bäst man vrålar som en stucken gris. Alltså för att omgivningen ska stå ut så är Åskan i famnen mest hela tiden idag. Men men det kunde ju ha varit värre får man trösta sig med. För om han bara får sitta i famnen så är han världens sötaste och mysigaste grabb.


Toria som är hemma från skolan idag (ledig) har onekligen rätt tråkigt för när morsan måste hålla i Åskan så blir man inte direkt MER mobil än man är i vanliga fall. Tur att hon gillar att rita och måla annars skulle det här blir rent olidligt för den lilla damen.

Av Ida - 15 december 2009 18:57

Alltså att ligga i sängen (eller tja, så gott som) är ju ingen höjdare - det blir ruskigt långtråkigt rätt fort. Har man dessutom som jag myror fulla kroppen för allt man skulle VILJA göra men när magen blir tvärförbannad och skriker "nej, nej, nej din idiot, ligg stilla annars tänker jag dela dig på mitten" - då är det bara att lämna wo och lägga sig still en stund.


Visst Gurra hämtade Toria på skolan idag så jag slapp den biten men hon behöver ändå underhållas och jag vet inte om jag lyckades sådär jättebra men hyfsat i alla fall.


Middag måste nog beskrivas då Toria verkligen ÄLSKADE det, hemmagjort potatismos och ugnsbakad lax - blev helt okej men jag trodde helt seriöst att ungen skulle föräta sig fullständigt! Lax is the shit!!!


Nu är Toria med farmor på julkonsert på skolan och maken är på möte så jag och Åskan är hemma ensamma för ovanlighetens skull... Som tur är så håller Åskan låda en aning så jag har någonting att göra iaf, annars skulle jag bli fullständigt knäpp misstänker jag.

Av Ida - 15 december 2009 09:30

Ja, igår alltså. Aldeles för lite vila för min och Oskars del. Visst vi sov som klubbade grisar inatt men hoj vad jag hade ONT när jag vaknade i morse. Såret brännde och gjorde rent fantastiskt ont. Jag skyller stenhårt på att jag inte fick någon vettig vilatid på eftermiddagen när jag höll på och sprang omkring på stan och sedan vidare på fördelsedagsfirande. Att vara hemma halv nio var INTE smart!


Dottern fick för lite sömn och det märktes på humöret i morse dessvärre och sonen verkar aningen orolig idag. Min snälla man ska åka och hämta Toria på skolan i eftermiddag för onekligen - jag är inte helt i form idag. :S Med andra ord det blir en lugn dag idag och det där godiskokandet jag hade tänkt roa mig med får jag nog skjuta på framtiden för idag är det sängläge som gäller för att magen ska få en chans att återhämta sig. Trist men mycket behövligt.

Av Ida - 14 december 2009 22:43

Det rullar åt rätt håll känns det som. Direkt efter att jag hämtade dottern på skolan åkte vi ner på stan för att fortsätta vårt julklappssökande. Därutöver hade vi en plan att hitta plastbyttor till diverse småsaker som man måste ha kring skötbordet - exempelvis blöjor! Båda skötborden står liksom i direkt anslutning till vatten så det känns lite vanskligt (uppe vid badkaret och nere vid duschen) att köra utan plastbytta (inkl lock!!).


Vi lyckades med det mesta och de julklappar jag hade tänkt att köpa har jag lyckats med dessutom fick jag även tag i en kanonsnygg skjorta till makens morfar som passade på att fylla år idag. Btw - den kommer att bli riktigt tjusig på den äldre gentlemannen! 84 bast blev han och det är klart imponerande! När vi var klara på stan åkte vi för att käka och sedan direkt på födelsedagsfirande - nice! Hela släkten samlad och det var allmännt charmigt.


Nu har vi tagit oss isäng och maken verkar ta det rätt lugnt nere - båda barnen ligger i sina respektive sängar och sover som smågrisar, mycket charmant måste mamman hävda. I synnerhet Oskar som lyckades somna utan att amma sig till sömns för en gångs skull. *supernice*


Imorgonn ska vi nog försöka ta det lite lugnt på dagen följt av lite olika hyss på eftermiddagen men det lär jag säkert återkomma med rapporter från imorgon om jag känner mig själv rätt. :)

Av Ida - 14 december 2009 11:14

Den här tiden på dagen just innan jag ska hämta Toria på skolan så är det onekligen lugnt och skönt men samtidigt känns det som lugnet före stormen. Oskar ligger och sover, hundarna softar på bottenvåningen, tvätten är tvättad och jag vet inte allt men det känns avslappnat. Visst det finns en del hundhår eftersom att tja... Hundarna är stora, svarta och gör sitt bästa för att uppnå nakenhundsstatus.


Åter till kärleken. Den där lilla sonen som ligger här bredvid och sussar så sött. En ammning senare så är han hur gossig som helst, han ville ligga en stund nära mig och sedan var det bara att lägga ner honom i sin egen binge. Det är rent ut sagt en ljuvlig liten grabb. Tänk vad man har haft TUR egentligen! Toria som förvisso kan driva mig till vansinne emellanåt men som ändå är världens bästaste tjej och så lilla Åskan som mestadels numera bara är bästaste Oskar. Mammas underbara ungar!

Av Ida - 14 december 2009 09:15

Alltså nätter på raken då jag faktiskt har fått sova större delen. Klockrent säger jag bara för då orkar jag ju vara människa på dagarna. :)


Dessutom ska jag lägga till dagens skryt, Oskar är nu tre hela veckor gammal (så när som på 1,5 timmar) och jag har på mig byxor som jag hade FÖRE graviditeten. Det känns sååååååååååååå fantastiskt bra! Dock har jag ju fått höra från "säkra källor" att jag ändå är fet som en liten gris - idag och dagar som den här så kan de däremot bara gå och gömma sig!

Av Ida - 13 december 2009 22:14

Ja, alltså med sonen tänker jag nu i första hand. Dottern, maken och husdjuren har jag ju liksom fått kontakt med rätt länge - de reagerar och svarar med att ge uppmärksamhet tillbaka om man försöker kontakta dem verbalt. Sonen - inte så mycket däremot - fram tills idag kanske ska tilläggas nu verkar han betydligt mer "med" och både reagerar när man pratar med honom och har en hel del mer förväntan. Visst han har reagerat när man har pratat med honom tidigare också men nu märks det i ögonen att han försöker fixera och fokusera på vem det är som pratar med honom och att mimiken blir olika beroende på vem han ser i förhållande till den situation han är i.


Är han hungrig så reagerar han inte direkt positivt på sin far men däremot om det är någonting annat som felas honom så blir han lugn om det är pappa som kommer. Hunger däremot har han uppenbarligen sammankopplat med att bara mamma duger och det verkar ju onekligen tämligen logiskt - det är ju bara mamma som har mjölkbar inbyggt. :P

Av Ida - 13 december 2009 21:00

Vi har firat lucia utan så mycket som ett tillstymmelse till glitter. Faktiskt helt okej måste jag säga. Toria har varit med sin farmor och farfar till Klinten idag och gjort snyggt. Alltid bra och uppskattat av dottern. Vi som blev kvar hemma har tagit det rätt lugnt. Jag har kört ett par tvättmaskiner, diskat och städat bottenvåningen - jag känner mig faktiskt rätt duktig!!


Sedan blev det iväg och handla för blöjorna var i det närmaste slut... Väl hemma inser jag att jodå, jag har handlat en hel del mat och andra nyttigheter men såklart ammningshjärnan slog till och inte en endaste blöja följde med oss hem så maken fick vackert åka iväg och handla det... *suck* Ibland är man smått förvirrad ÄVEN fast man har varit duktig och skrivit en lapp!!


Daniela kom förbi och hälsade på - alltid trevligt! Oskar visade sig såklart från sin gullgaste sida och charmade allt han bara orkade. ;) Sötnosen! Han fick en liten tomtestass som jag onekligen måste prova på honom vid tillfälle så ska ni andra också få se min lilla tomtegubbe. :P


Nu kallar mjölkhulliganen på mig så det är nog klokt att göra honom till viljes.

Ovido - Quiz & Flashcards