Alla inlägg under december 2009

Av Ida - 20 december 2009 21:30

Nu är skinkan kokad men inte fixad med senap och grejjer - det återstår och får bli morgondagens projekt. Dock när man ska låta den svalna i lugn och ro är det inte någon som tänkt på att man har tre flattar på bottenvåningen när man sitter och ammar en liten Oskar... Osmart! Men det verkar såhär långt ha funkat - inga brända nosar!


Vad mer? Jo, jag såg Anna Anka på tv - skrämmande måste jag säga, dessutom på sååååååååå många plan! I helv* att jag tänker dra hela lasset hemma OCH jobba heltid - glöm det! Vilken knepig syn på människor den damen verkar ha, okej att man kanske borde se till att komma i form igen men på vilken tid då tänker man sig att det ska hinnas med? Jag vet inte men de flesta av oss har inte mer än 24 timmar på ett dygn. Om man då räknar bort 4 timmar för ammande av liten grabb, en timme för hämta/lämna större flicka, 3 timmar för städning/tvätt/matlagning, ett par timmar (säg 3) för att aktivera dottern, ett par timmar för hundarna, så ska man kanske hinna äta/duscha/borsta tänder osv - säg att det tar iaf 1,5timme dag, sedan ja... Ni andra vet ungefär hur det brukar funka, man ska handla mat, byta blöjor kanske eventuellt hinna med andra ärenden... Så shit! Sonen behöver mat igen och så sitter man fast i det hela. Hur hinner människan?!? Då har jag varken räknat in en normal arbetsdag (å andra sidan man ammar knappast i någon större omfattning när man jobbar) eller för den delen sömn...

Av Ida - 20 december 2009 15:49

Ja, vi har varit ner på stan idag och jag måste säga det igen - lite lagom till julhandeln OCH snett efter den 25:e varje månad invaderas Umeå av "lantisar"... *suck* Nu menas med lantisar inte nödvändigtvis människor bosatta utanför tätort utan mer människor som aldrig någonsinn borde få tillstånd till bilkörning (på platser där det vistas mer än 1 bil varje timme) eller för den delen puckon (jo faktiskt!) som inte klarar av att gå normalt i en rulltrappa/roterande dörr (jag har ingen aning om vad det egentligen heter men jag vet onekligen hur den funkar)..


Tänk dig följande scenario, ett gäng människor som vet hur man kör i en rondell försöker göra det samtidigt som en kamakazepilot gör sitt bästa för att förstöra trafikrytmen genom att först finta hela omgivningen med att blinka åt vänster för att snett därefter kasta sig åt höger.. *suck* Fullständig kaos utbryter och ingen har en susning om vad som egentligen hände förutom att man inser att det var lite väl nära att det blev en krock när ytterligare en lantis kommit till stan.


Alternativ två, man strosar i lugn och fin trakt på stan och gör sig redo att gå in genom en dörr när plötsligt just framför barnvagnen är det ett gäng dårar som försöker klättra in genom en dörr som onekligen håller på att stängas (att den kommer att öppnas på andra sidan är det "ingen" som verkar ha en aning om så man gör istället sitt bästa för att försöka stoppa den roterande dörren för att klämma sig in tillsammans med fyrahundra andra människor ) - resultat, dörrdjäveln stannar och blir stående för att den är programmerad för att inte klämma ihjäl folk!!! Men nötter! Vänta 10 sekunder så kan man gå in utan att förorsaka stopp eller för den delen riskera sitt eget och andras liv och hälsa! PUCKO!!!


Man har slutligen tagit sig ner på stan (genom den fullständigt livsfarliga trafiken) och in på den galleria man ska då uppstår bekymmer tre - planförflyttningar!! På vardagarna går det helt lysande att åka rulltrappa med ett barn i näven eller att åka hiss med barnvagn - just idag - inte fullt lika lätt! Jag vet inte hur det är på andra platser men här skyltas överallt med en grön markering vid bottenplan i hissarna... Någonting många skulle behöva gå kurs i kan jag märka, plan 1 är inte nödvändigtvis bottenplan ditt ärkespån och neeeeeeeeeeeeeej det underlättas inte om man försöker fyra gånger att åka till plan ett... Den mobila och vid det laget rätt irriterade mamman tog rulltrappan istället med barn i näven OCH barnvagn för helv* heller att jag har tänkt stå och vänta på en hiss i mer än 10 minuter för att en lantis inte har en susning om hur det funkar. *suck*


Nu är vi i vart fall hemma och jag får nog erkänna - jag får lämna stadskärnan för att slippa bli allt för upprörd på puckade "lantisar" som inte vet var de ska.

Av Ida - 19 december 2009 23:29

Jahapps, nu ÄNTLIGEN (!) har jag kokat godis och gjort julgodis - nästan klart. :) Ibland känner man sig ruskigt duktig! Det blev marsipangodis och gräddkola samt att maken gjorde någon modell av fullständigt på plats inspirerad modell av chokladrussingodis av det som blev över... Jag är skeptisk men det kan säkert funka - om man gillar choklad vill säga.


Vad har vi mer pysslat med idag? Jo, Toria var iväg med morfar och mormor och såg bio på dagen (naturligtvis hade vi lyckats försova oss fullständigt tills 10;30 när de skulle hämta dottern) och hon tyckte verkligen att det var kanonkul!


Därutöver har vi städat hemmet och det känns väldigt nice, dessutom jag har TRE nybadade hundar OCH för att toppa det hela har jag och Oskar badat badkar för första gången och det var enligt självaste Oskar helt fantastiskt!


Dessvärre är det som helger är mest och det innebär tyvärr en betydligt mindre del bloggande än vad jag vanligtvis producerar... Hoppas ni har en trevlig fortsatt fjärdeadventshelg. :)

Av Ida - 18 december 2009 13:23

Onekligen den lilla grabben växer så det knakar. :) Han har vuxit drygt en centimeter och gått upp drygt ett halvkilo sedan sist. Läskigt! Var är min minibebis?!? Inte för att jag fick någon sådan men ändå!


Idag har miniÅskan varit på besök, eller snarare mjölkhuliganen - han har ammat hela tiden vi var hemma och nu när jag har hämtat Toria tar han då igen alltihopa och sover som en liten söt Oskar ska.


Vi har även jobbat lite med bärselen och det är mycket uppskattat! Dessutom har jag gjort en julgrupp som ser riktigt trevlig ut samt att jag har pysslat in de julklappar jag köpt men en kartong går jag nog bet på, eller snarare motsatsen - jag har självaste klappen men jag har ingen kartong jag rymmer den i - det kommer nog att bli ett rätt så mystiskt paket misstänker jag.


Vad händer annars här? Jo, jag var till min fantastiska barnmorska för att kika till såret som jag faktiskt har rätt ont i stundtals - jag klarade mig dock utan några större blessyrer så det känns helt okej.


Hmmmm... Nä, förutom det vanliga har vi som inte gjort så mycket för snart är det jul - även om man kanske borde ha tagit sig samman och bakat men istället har jag kört tvätt och städat ur lite här och var - jag får väl erkänna jag är lite för BRA på att samla på mig saker.

Av Ida - 17 december 2009 20:19

Alltså eller neeeej, inte så men det jag tänkte på var att jag faktiskt har handlat klart alla julklappar. Även de som ska skickas (hur f*n jag nu ska hinna få iväg dem i tid återstår att se). Jag tror jag får applicera en hel del kreaktivitet för att lösa den punkten.


Idag har jag varit ner på stan en snabbis för att fixa den där sista presenten och onekligen - jag lyckades! Nu slipper jag vara och trängas med ALLA andra som faktiskt har kvar klappar inför jul. *skönt*


Jag har även köpt lite saker för att organisera i dotterns rum, hur vi lyckas på den punkten märker vi med tiden men det finns möjligheter att lyckas iaf.


Oskar den sötnosen har hängt med hela dagen och jag måste säga att både han och storasyrran har skött sig riktigt bra.


Inför morgondagen kommer det att bli hårt och så blir det även den kommande helgen då vi ska fixa jul här hemma, ja... Det där julbaket som jag tänkt lösa har liksom inte hunnits med, ej heller kokandet av skinkan eller julgodiset. Mao helgen är räddad!

Av Ida - 17 december 2009 10:16

Ja, det blev väderomslag och det blev kallt igår ( i morse - 18grader) så vårt värmesystem i huset hängde inte riktigt med varvid det inte var så varmt som jag vill ha det inne (men då kanske ska sägas att jag vill ha rätt varmt!) - jag var således inte världens varmaste människa inatt. Okej, jag får erkänna jag frös inte men jag är heller inte helt bekväm med det.


Så ska vi säga någonting om mina småttisar, Toria (som brukar sparka av sig täcket) blev självklart kylig och vad gör man om man blir kall eller någonting är fel - jo man kommer till mamma... Mysigt måste jag nog säga för Toria är som en liten kamin och det är ju en stor fördel när man är lite kylig. Oskar har kräkts en del (som de flesta bebisar gör har jag hört) och var lite orolig i natt så även han parkerade i mammans säng. Vi kan ju säga såhär att väldigt få täcken är gjorda för att täcka tre människor... Men varmt och mysigt hade vi det under täcket.


Har varit och lämnat dottern på skolan och återvänt hem igen - då fick vi möjlighet att vila en stund jag och Oskar. Nu är det snart dags igen för oss att åka iväg och hämta Toria på skolan och sedan ska vi ner på stan och fika med en kompis - ska bli trevligt att se lite vuxet folk en stund. :) Jag gillar att träffa folk har jag märkt i synnerhet nu när jag inte ser så mycket människor på dagarna, ytterligare en sak jag har märkt är hur viktig maken är - i första hand faktiskt för att ha någon att verkligen prata med när man går hemma och mestadels funderar på att byta blöjor och tvätta kläder..

Av Ida - 16 december 2009 18:36

Haha! Mamman 1 - Åskan 0 i fråga om huruvida man ska åka babybjörn eller inte... Å andra sidan det var liksom ingen tävling iom att den söta Oskar beslutade sig för att göra inträde ungefär i samma veva som mamman tog fram babybjörn. ;) Den lilla sonen placerades av sin far i bärselen tätt förankrad mot moderns tutteri (tydligen är det där man ska vara om man är en liten Åska), har man dessutom tillgång till sin lilla napp och kan kila fast tidigare nämnda napp i klyftan och sedan borra in sig själv där också - då är det kung för en liten grabb. Å  andra sidan kan jag säga att även dottern med största förtjusning åkte i bärselen mot kroppen på mamman när det begav sig.


Oskar fick åka en liiiiten stund - kan det ha blivit 5 minuter kanske, bara för att öva lite, jag tycker han egentligen är gränsfall liten men man bör ju övas i det mesta och att ha ungen i bärsele underlättar enormt när man ska försöka få saker gjort samtidigt som den lilla människan helst vill bli buren. En typisk alla vinner situation. :)

Av Ida - 16 december 2009 14:08

Efter att ha tvingat mamman att sitta i knät länge-länge så har nu Oskar den sötnosen äntligen somnat. Skönt sa mamman och passade på att vräka i sig glass. :)

Okej inte världens mest strategiska val men ändå - det är GOTT!


Dagens tips är glass av Mövenpicks modell med hasselnötter - det kan man leva med. :D

Ovido - Quiz & Flashcards