Direktlänk till inlägg 31 maj 2010
Nu har jag utvärderat mitt bakande och även fått respons på det hela. Det blev rent ut sagt TOKBRA!
Här kommer som utlovat receptet, planen var fritt från gluten OCH laktos.
4dl majsmjöl (det som är mest finmalet)
50g margarin
en dutt salt (½ krm kanske)
1 tsk bakpulver
2 dl laktosfri mjölk
1 liten finriven morot
Skala och riv moroten.
Blanda alla torra grejjer i en bunke.
Finfördela margarinet i de torra sakerna - det ska se ut som strössel eller smuldeg. ;)
Ploppa ner moroten och tillsätt mjölken.
Gegga omkring det till en hyfsat jämn smet och låt det stå tills ugnen är varm (230grader ungefär med varmluftsugn).
Smeta ut det på en plåt (helst med bakplåtspapper för annars åker du på att diska som en dåre!) i två lika stora delar ca 1-2cm höga.
Picka med en gaffel så reser det sig bättre.
Grädda i ca 8-10 minuter tills de blir snygga. ;)
Klart! :) Bildbevis kommer förhoppnigsvis senare idag när jag har burit upp kameran. :P
Åh så behövligt, min kropp har verkligen behövt det här! Den som tror att jag har tränat så nej, jag har ägnat mig helt och fullt åt att bara pyssla om mig själv. Det enda som känns lite dumt var att jag glömde att ta med mig en bok att läsa. För fak...
Då var det slut på friden och fritidssysselsättningarna för barnen har dragit igång, med galen förväntan hoppar de två yngsta vitbältade i sina karatedräkter och börjar uppladdningen inför årets första träning. Den äldre som numera gått in som trän...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|