Alla inlägg under april 2010

Av Ida - 3 april 2010 19:29

Osse passade i och för sig på att lägga en pizza i pappas knä när vi höll på med andra aktiviteter, men vi andra lyckades få i oss våra pizzabitar. Jag gjorde två varianter idag..


För att visa upp det hade jag tagit bilder men... ja, uppkopplingen här är som den är. :S Imorgon kommer svärfar och det bra nätet, då ska jag försöka lägga upp bilder. ;)


Pizza av den modell jag gjorde idag.


Botten:

Vetemjöl i godtycklig mängd (uppskattning ca 5dl)

Grahamsmjöl lite mindre (ca 3dl)

Bakpulver (kan ha blivit ca ½msk)

Salt (ca ½tsk)

Margarin ca 100g

Filmjölk ca 4dl


Blanda de torra sakerna i en bunke, finfördela margarinet till smulor, häll i filet och gegga ihop. Dela degen på två och forma botten. Kör varje botten i ugnen 10 minuter på 220grader, ta ut och lägg på fyllning. (annars har det en tendens att bli rätt geggigt)


Fyllningen för dagen (räckte mer än väl till två pizzor stora som en plåt):

Passerade tomater ca 1dl

Färska, skivade champinjoner ca 6st om det är stora

Skivad rökt kalkon i strimlor ca 100g

Riven ost, ca 200g

Oliver

Rökta musslor (en förpackning)

1 liten burk annanas i skivor (4 ringar)


Dekorera pizzorna, in i ugnen på 220 grader tills osten fått fin färg. Klart!


Vi käkade till sista avsnittet på barntv. ;) Nu ska jag ta och söva den minsta och hoppas på att han somnar om igen.

Av Ida - 3 april 2010 14:35

Sådärja, då har vi äntligen kommit fram, packat upp och fått i oss lite lunch. GREAT! Får vi bara lite värme i huset så är det helt klockrent, men ännu så länge så får vi nog vara glada om vi håller oss så pass att vi inte förfryser någon kroppsdel, eller för den delen att vissa (läs mamman) får mjölkstockning på kuppen.


Nu närmast ska jag kasta ut familjen och försöka pyssla med lite pälsvård på den arma kattan... Det brukar kunna bli en tuff uppgift som kräver mammans totala uppmärksamhet.

Av Ida - 3 april 2010 08:24

Då är det dags igen, vi packar och gör oss redo för att lämna stan. Så skönt och egentligen välbehövligt! Jag hoppas att det har tinat lite så att vi kan gå längre promenader med vagnen och hundarna för sist var vi aningen begränsade. Planen är liksom att trots att det är "svulla helg" att inte hamna i det trista tankebanorna vilket innebär att man fortsätter gå ner i vikt. Det är min plan för helgen och med tillräcklig mängd motion torde det vara fullt möjligt. :)


Nu närmast är det dock läge att återvända till packningen av kläder till mig och barnen, samt att packa ner ett och annat ben till jyckarna. ;)

Av Ida - 2 april 2010 21:03

Idag har vi varit och ätit middag hos svärföräldrarna. Nice! Makens bror med sambo var där också så det var nära nog släktmiddag av stora mått. :) Trevligt hade vi, gott åt vi och dessutom passade vi på att se ett par klipp från youtube.


Den bästa är en gammal klassiker - Fredrik i köket. Som jag och Toria skrattade någonting enormt åt idag. :)

Av Ida - 2 april 2010 13:10

Idag är det en sådan dag när man inte känner sig sådär jätteläcker. Men för att lätta upp stämningen så började jag med att sanera hemmet, dammsugning, golvtorkning, disk och tvätt. Så blev det fukost - ytterst oinspirerande! Sedan drog jag igång, hårtvätt, inpackning och ansiktsmask. Allt för att försöka få någon rätsida på hur jag kände mig. Dock utan några större resultat. Idag är en fet, ful och finnig dag. :/


Jag hoppas att det vänder för aldeles snart ska jag dra iväg till svärföräldrarna en sväng i hopp om att återställa "läckrast i stan mentaliteten". ;)

Av Ida - 1 april 2010 22:02

Ja, det är faktiskt fullständigt sanningsenligt. Jag var fullständigt less på att se maken lurvig som en jag vet inte vad bearded collie kanske närmast är sanningsenligt så jag tog fram trimsaxarna och rakappraten och klippte till honom, eller i vart fall hans hår. :P


Nu är jag ju allt annat än en frisör men han ser i alla fall en liten aning mer ut som folk och om jag får säga det själv så ser han inte längre ut som ett skogstroll. Dock, han behöver egentligen uppsöka en riktig frisör för att få det snyggt, nu är det som bara kapat på längden. ;)


Osse, tja, han ställde till det lite för mig för han stog inte riktigt ut med att jag höll på med någonting annat än honom så jag fick hacka upp klippandet av pappan i tre omgångar för att inte fresta på gOssens tålamod mer än nödvändigt.

Av Ida - 1 april 2010 17:55

Ibland blir man så gräsligt trött på sig själv, idag på morgonen var nära på att jag gav upp fullständigt. MEN så kom dagen igång ordentligt och jag har varit ute med mina vänner en sväng. Jag vet inte vad som är med mig men jösses vad jag fått många trevliga kommentarer idag, jag blir förvisso glad över dem men vissa är så att man blir generad. ;) Samtidigt, nu har jag gått ner 20 kg sedan innan jag var som störst (utan att vara gravid) och det innebär med sanningen överensstämmande nära på 10kg mindre än när jag blev gravid senast. 3 kg kvar så väger jag lika mycket som när jag var 16 (!!) förstår ni det är en ruskig massa år sedan.. Om jag lyckas fullt ut återstår att se men jag känner faktiskt att mitt gamla jag återvänder mer och mer sedan jag har gått ner i vikt. Visst det låter säkert väldigt fel att säga att jag inte funkar som tjockis men nu känns jag mer som "mig själv". Sweet! Vi märker var det landar så småningom men just nu ska jag nog nästan njuta av att vara som jag är nu. :P


Till sommaren kommer jag nog att vara fruktandsvärd iförd skinnbrallorna igen. ;)

Av Ida - 1 april 2010 11:12

Dagens bus. Jag och Toria ringde till pappan i morse och lät som att det var "vild panik" buset var: Du måste skynda dig hem och skjutsa Toria till skolan för att de har ringt och efterlyst henne... (Toria fick påsklov från och med idag)


Pappan drar efter andan i ett enda - men det GÅR inte jag jobbar och hinner inte smita ifrån idag..


I kör hojtade vi då glatt "april, april din dumma sill vi kan lura dig vart vi vill". :D


Så allting gott här hemma idag. :)

Ovido - Quiz & Flashcards