Alla inlägg under april 2010

Av Ida - 21 april 2010 10:54

Mattes lilla busunge fyller år idag! Sex hela år har hon blivit mattes lilla sessaunge. Häxebuset är nu sex år, jag kan inte riktigt förstå att det är så länge sedan hon kom hem till oss och började förgylla min vardag med alla sina upptåg och sitt underbara humör.


Toria och Häxa har ju vuxit upp ihop och det är onekligen så att man ser på Häxe att hon nu håller på att både mogna mentalt men kanske framförallt hennes numera allt mer grånande nos säger sitt om saken.


Pussegurkan mattes lilla busräka.   


  

Bilden förvisso från i februari men under dagen inkommer jag med någonting nyare som kan visa upp min sööööööööta sexåriga donna. :)   

Av Ida - 20 april 2010 13:11

Japps, det är dagens övningar. Idag blir det att dels köra av alla "små" skruvar som sitter kvar i väggen, följt av att vi ska sätta upp "genvägen" även kallad slippa spackla som idioter. ;) Imorgon ska orginalväven upp och med lite tur kan jag måla på dagen på torsdag samt fredag om det behövs... Mao borde det vara fullt möjligt.


Idag har jag även passat på att stycka sönder alla lister som helt enkelt kommer att bli överflödiga då det blir "uppvik" med stenplattor istället för traditionell trälist vid golvet. Däremot måste nya lister till dörrfodret inhandlas men det känns som en tämligen liten åtgärd. Kanske man skulle göra en snygg avslutning runt fönstren också när man ändå är på gång? Hmm. Taklist ska jag däremot sätta upp för det känns som ett måste när man ändå gör ett rum från golv till tak.


Idag har annars varit en ruskigt soft dag då jag inte gjort mer än nöden krävde.

Av Ida - 20 april 2010 08:01

Jahapps, vad ska man hitta på nu på förmiddagen? Jag vet faktiskt inte, min vanliga promenad slapp jag undan idag för Jenny började ungefär samtidigt som Toria och följde henne till skolan. Nu har jag som bara Osse hemma och Osse, ja han är som Osse är mest. En go och glad kille som är nyvaken och nice.


Idag blir det förmodligen ett långt bad för mig och grabben följt av att städa ur hundrummet och även övriga hemmet ska få sig en duning tror jag.

Av Ida - 19 april 2010 18:06

Jahapps, alla inbjudningskorten jag skickat har tydligen försvunnit med vinden.. Jag får mao försöka ringa runt till de berörda under kvällen för INGEN har fått sina krot. :S Märkligt! Posten säger jag bara!!! :/

Av Ida - 19 april 2010 12:49

Då har jag och Magoo varit och hämtat hem Toria från skolan. Osse den busräkan passade på att somna just innan jag skulle gå så han fick vara hemma och sova i sin egen säng med Jenny som sällskap. Kanon! Dessutom fick jag en möjlighet att verkligen träna lite linförighet med lillgrabben min. Klockrent!


Magoo var på sitt "hopp och skutt humör" så att bromsa in energin och kanalisera var inte helt givet. I synnerhet nu när det är glas överallt på cykelbanorna vill man helst inte ha honom skuttandes hur som helst. Men, skam den som ger sig. Slutligen gick han fint och prydligt. *gilla* När vi varit in på konsum en snabbis så fick Toria hålla i kopplet och Magoo skötte sig riktigt fint även med lillmatte i andra änden av snöret. :) Duktig grabb!


Nu ska jag ta och försöka ta mig samman, men vi får se hur det  går med den saken. ;)

Av Ida - 19 april 2010 11:00

Jahapps så börjar veckan igen. Toria är på skolan, hundarna är matade och rastade, golven är dammsugna och torkade, Osse har käkat, promenerat har jag gjort, frukost har jag käkat och första tvättmaskinen är startad...


Snart ska man iväg och hämta igen Toria från skolan och jag vet inte vad mer dagen ska bjuda på förutom att det är ett rent fantastiskt vårväder dagen till ära. Klarblå himmel, solen skiner och fåglarna kvittrade när jag var ute och skuttade med den svarta ligan. Det är som upplagt för en riktigt bra dag!


Cooper spelar i bakgrunden och just nu är det väldans lugnt i mammans liv. Någon som har förslag på någon lite lagom avancerad aktivitet för dagen?

Av Ida - 18 april 2010 22:01

Jahapps, då var det kväll igen. Barnen sover, maken ser fotboll och jag sitter i bingen och slötittar på blod och mord igen.. Märkligt men nu är det som bara att ladda om för en ny vecka som börjar direkt imorgonbitti. Ska lämna Toria på skolan och det känns ändå som skönt att få en "ursäkt" att gå en promenad på morgonkröken. Hundarna gillar det och jag får väl ändå som erkänna att det bär mig inte allt för mycket emot. ;)


Nu - sova en liten stund tror jag.

Av Ida - 18 april 2010 14:57

Sådärja! Nu har vi rivit ner all tapet, allt spackel och all silvertejp (?) från väggarna i hundrummet och även om det har tagit typ tre gånger så lång tid som vi hade avsatt för ändamålet kan man ändå se att det har gått frammåt. Skönt! Förutom det ja.. Jenny håller på att flytta in och det är ju som trevligt. Ett lass till lät det som att de skulle klara sig på och det är ju rätt nice. I väntan på att vi blir klara i hundrummet som hon ska få bo i så hamnade hon istället i datarummet och det är ju helt okej. Nu återstår bara lite pyssel med städning innan vi kan börja sätta upp första omgången väv, sedan torktid och därefter blir det ett lager väv till samt minst två varv med målarfärg. Spännande! Dock, fortfarande har vi inte beslutat vad det ska bli för färg där inne men det borde ge sig med tiden.


Hela helgen har gått åt till att riva tapeter, jag FATTAR det verkligen inte, kollar inte folk hur det ser ut under innan de bara smackar upp ett varv tapet till??? När tapetlagret är frågan om så pass tjockt är det banne mig en fråga om brandsäkerhet, tapeter brinner kanonbra! Det har alltså på ett rum som inte är mer än 3,2 * 3,4m blivit inte mindre än fyra fullständigt proppfulla sopsäckar!! :S


Nu, mer jox innan familjen kommer hem (gurra är och byter däck).

Ovido - Quiz & Flashcards