Alla inlägg den 7 april 2010

Av Ida - 7 april 2010 21:54

Avel är i mina ögon någonting de som sysslar med bör göra med stor respekt för såväl historien som framtiden. Vi vet idag mer än vi gjorde förr - i vissa aspekter, samtidigt vet vi betydligt mindre än vi förmodligen kommer att göra om lika länge till. Man gör sitt bästa, gallrar gärna hellre i överkant än underkant. Man funderar och man tänker - sedan när det är gjort hoppas och önskar man allt man kan att det verkligen blir så bra som man har tänkt sig.


Perser, den ras jag själv har valt att ha i hemmet när det kommer till kisse daterar sig till tidigt 1600-tal, en underbar kisse, mjuk och fluffig såväl invändigt som utvändigt en ras man antingen älskar eller hatar - ingen är oberörd av en persers exteriör. Motsatsen till en perser torde vara en nakenkatt - elegant ut i klospetsarna med stora öron och ett tämligen extremt utseende åt andra hållet. Väldigt trevliga djur de också måste jag säga.


Enda nackdelen som jag ser det med perserkatter och då Copy i synnerhet är pälsvården som är tämligen massiv, i synnerhet den här tiden på året då vinterpälsen ska väck. Bad och borstning i mängder, fick jag ett par timmar till per dag skulle jag förmodligen inte klippa ner min dam men som det ser ut nu måste jag nog se mig besegrad för jösses vad hon fäller och vilka tovor det blir bara på en dag eller två. :(


Nu ser jag mängder av kisseungar på blocket och liknande, det är mängder med katter som bortslumpas och det gör mig på sätt och vis ledsen för trots allt, med ett ökat värde (ekonomiskt) kommer även en viss status för den individ det är frågan om.


Värsta kommentaren jag har hört är dock ett par som jag diskuterade med som lät kattan bli dräktig och få kattungar som barnen kunde leka med medans kisseungarna var små och söta, men då när de blev vuxna och inte lika söta längre slog man ihjäl dem (kattungarna alltså inte barnen)... Vad lär man då ut för moral till sina ungar? I mina öron lät det väldigt illa och jag blev onekligen heligt förbannad. Man slutar aldrig förvånas. Varför då inte kastrera kattan och låta henne slippa det hela.

Av Ida - 7 april 2010 20:28

Dagens shopping var kanske av det mer udda slaget.. Uppdraget var reflexer till familjen. För att då verkligen vara på den säkra sidan. ;)


Det blev:

2 vagnsöverdrag i reflextyg.

2 nya västar till hundarna (jag har ju ett par västar i hemmet sedan tidigare)

Ny reflexväst till Toria till nu när hon inte alltid har overallen på sig.


Gissa om vi kommer att synas nu när vi är ute och promenerar?!?


Jag passade även på att köpa en STOR bukett tulpaner till mig själv så nu står de i köket och är så fina! Klargula tulpaner i en stor svart tulpanvas. ;)

Av Ida - 7 april 2010 10:15

Toria i badet, Osse på en filt på golvet och hundarna matade och rastade.. Barnen har käkat, Osse fick banansmakis idag också. GOTT sa Osse om skrapad banan. :) Magen hans verkar ha acklimatiserat sig väl till den nya kosthållningen (inte bara ammning) och han verkar må ruskigt bra. *skönt*


Hundarna är kloklippta fast det bara är tisdag, det där med påsk ställde till det för mig iom att jag inte hade någon vettig "fredag" så det fick bli idag istället och så har jag vilda funderingar på att ge dem alla en duning med saxen för nu ser de onekligen ut som lurvtussar. Jag har börjat fundera över vilka som ska få vara med i rasboken, alla tre? Magoo och Häxa? Dina och Magoo? Häxa och Dina? Bara Magoo?? Näää, ännu har jag inget bra svar i frågan så det får jag återkomma om på sikt.


Aldeles strax ska jag ta mina busungar med mig och luncha med Jenny på stan samt att vi kanske går förbi på jobbet en sväng och hälsar på. Skulle vara riktigt nice. :)


Nu närmast, upp, upp och iväg!

Ovido - Quiz & Flashcards