Alla inlägg den 8 april 2010

Av Ida - 8 april 2010 09:27

Nu har jag softat till "vakna med the voice" igen på morgonkröken, hundarna är förvisso både matade och rastade men det har ändå varit en lugn morgon. Åter till "vakna" jag såg bloggerskans svar på den artikel jag tidigare kommenterat - att bloggarna ska granskas av skattemyndigheten, eller kanske snarare det hon svarade på var att man hade klippt och klistrat lite väl friskt från hennes blogg i hennes mening. Vad som har hänt kan man inte vara säker på men är det så att man har uppfört sig på det sättet som sk "seriös journalist" är det inte okej. Det känns bara lägre än "hänt extra" eller valfri annan skvallertidning.


Källgranskning i all ära men vissa tidningar känns mer seriösa, däremot om man hittar någonting som inte ens nästan verkar normalt eller logiskt på vissa stora kvällstidningar - ja då kan man nästan räkna med att det inte riktigt stämmer.


Hittills har jag fått till ett par korrigeringar när det gäller rent felaktiga saker som gått i "tryck", roligaste kommentaren hittills var en biltidning som beskrev en "svart golden" i sin nätupplaga.     Neeeej, det finns inga svarta golden, däremot finns det flattar. :P Komiskt var det när rasnamnet stipulerar färgen på hunden och man ändå misslyckas. Hur som haver källgranskning var det jag tänkte på när jag satt och slötittade på tv i morse. Har man kasserat källgranskningen? Eller har källgranskningen fått ge vika för sensationsjournalistik i alla lägen??

Ovido - Quiz & Flashcards