Alla inlägg den 3 april 2010

Av Ida - 3 april 2010 19:29

Osse passade i och för sig på att lägga en pizza i pappas knä när vi höll på med andra aktiviteter, men vi andra lyckades få i oss våra pizzabitar. Jag gjorde två varianter idag..


För att visa upp det hade jag tagit bilder men... ja, uppkopplingen här är som den är. :S Imorgon kommer svärfar och det bra nätet, då ska jag försöka lägga upp bilder. ;)


Pizza av den modell jag gjorde idag.


Botten:

Vetemjöl i godtycklig mängd (uppskattning ca 5dl)

Grahamsmjöl lite mindre (ca 3dl)

Bakpulver (kan ha blivit ca ½msk)

Salt (ca ½tsk)

Margarin ca 100g

Filmjölk ca 4dl


Blanda de torra sakerna i en bunke, finfördela margarinet till smulor, häll i filet och gegga ihop. Dela degen på två och forma botten. Kör varje botten i ugnen 10 minuter på 220grader, ta ut och lägg på fyllning. (annars har det en tendens att bli rätt geggigt)


Fyllningen för dagen (räckte mer än väl till två pizzor stora som en plåt):

Passerade tomater ca 1dl

Färska, skivade champinjoner ca 6st om det är stora

Skivad rökt kalkon i strimlor ca 100g

Riven ost, ca 200g

Oliver

Rökta musslor (en förpackning)

1 liten burk annanas i skivor (4 ringar)


Dekorera pizzorna, in i ugnen på 220 grader tills osten fått fin färg. Klart!


Vi käkade till sista avsnittet på barntv. ;) Nu ska jag ta och söva den minsta och hoppas på att han somnar om igen.

Av Ida - 3 april 2010 14:35

Sådärja, då har vi äntligen kommit fram, packat upp och fått i oss lite lunch. GREAT! Får vi bara lite värme i huset så är det helt klockrent, men ännu så länge så får vi nog vara glada om vi håller oss så pass att vi inte förfryser någon kroppsdel, eller för den delen att vissa (läs mamman) får mjölkstockning på kuppen.


Nu närmast ska jag kasta ut familjen och försöka pyssla med lite pälsvård på den arma kattan... Det brukar kunna bli en tuff uppgift som kräver mammans totala uppmärksamhet.

Av Ida - 3 april 2010 08:24

Då är det dags igen, vi packar och gör oss redo för att lämna stan. Så skönt och egentligen välbehövligt! Jag hoppas att det har tinat lite så att vi kan gå längre promenader med vagnen och hundarna för sist var vi aningen begränsade. Planen är liksom att trots att det är "svulla helg" att inte hamna i det trista tankebanorna vilket innebär att man fortsätter gå ner i vikt. Det är min plan för helgen och med tillräcklig mängd motion torde det vara fullt möjligt. :)


Nu närmast är det dock läge att återvända till packningen av kläder till mig och barnen, samt att packa ner ett och annat ben till jyckarna. ;)

Ovido - Quiz & Flashcards