Direktlänk till inlägg 3 april 2010
Osse passade i och för sig på att lägga en pizza i pappas knä när vi höll på med andra aktiviteter, men vi andra lyckades få i oss våra pizzabitar. Jag gjorde två varianter idag..
För att visa upp det hade jag tagit bilder men... ja, uppkopplingen här är som den är. :S Imorgon kommer svärfar och det bra nätet, då ska jag försöka lägga upp bilder. ;)
Pizza av den modell jag gjorde idag.
Botten:
Vetemjöl i godtycklig mängd (uppskattning ca 5dl)
Grahamsmjöl lite mindre (ca 3dl)
Bakpulver (kan ha blivit ca ½msk)
Salt (ca ½tsk)
Margarin ca 100g
Filmjölk ca 4dl
Blanda de torra sakerna i en bunke, finfördela margarinet till smulor, häll i filet och gegga ihop. Dela degen på två och forma botten. Kör varje botten i ugnen 10 minuter på 220grader, ta ut och lägg på fyllning. (annars har det en tendens att bli rätt geggigt)
Fyllningen för dagen (räckte mer än väl till två pizzor stora som en plåt):
Passerade tomater ca 1dl
Färska, skivade champinjoner ca 6st om det är stora
Skivad rökt kalkon i strimlor ca 100g
Riven ost, ca 200g
Oliver
Rökta musslor (en förpackning)
1 liten burk annanas i skivor (4 ringar)
Dekorera pizzorna, in i ugnen på 220 grader tills osten fått fin färg. Klart!
Vi käkade till sista avsnittet på barntv. ;) Nu ska jag ta och söva den minsta och hoppas på att han somnar om igen.
Åh så behövligt, min kropp har verkligen behövt det här! Den som tror att jag har tränat så nej, jag har ägnat mig helt och fullt åt att bara pyssla om mig själv. Det enda som känns lite dumt var att jag glömde att ta med mig en bok att läsa. För fak...
Då var det slut på friden och fritidssysselsättningarna för barnen har dragit igång, med galen förväntan hoppar de två yngsta vitbältade i sina karatedräkter och börjar uppladdningen inför årets första träning. Den äldre som numera gått in som trän...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | |||||
|