Alla inlägg under april 2010

Av Ida - 9 april 2010 19:44

Efter att ha varit vaken nära på hela dagen är nu Osse mammas trötta gOsse. Så nu går vi i säng och tackar för oss. Han gnuggar ögonen, myser och vill bara vara i famnen. Med andra ord - inget hundbad idag heller men vi tar nya tag imorgon. ;)


Tänkte bara meddela att middagen blev bra, helgrillad fläskytterfilé med rostade rotsaker och avocadoröra. Lagom avancerat i synnerhet i kombination med en kall (alkoholfri) öl till mamman så blev det riktigt nice! Jakten på det perfekta alkoholfria grillölet fortsätter dock, vi märker vad vi hittar på sikt.

Av Ida - 9 april 2010 12:37

Jag hade tänkt att städa och göra snyggt... Ehh, går sådär får jag nog erkänna. Verkligen inte frammåt, Osse har hittat på att man BARA kan sova i mammas knä och med en sovande gOsse i famnen får man inte någonting gjort. :S Trist men sant. Kanske lyckas jag pyssla över honom i vagnen en stund så jag får motionera snabeldraken, men det ser jag just nu baras om ren och skär bonus.


Att få tvätta och trimma hundar vilket var planen är bara att se i stjärnorna efter för det finns inte på planeten att det skulle hinnas med om jag inte lyckas när Gurra kommit hem.


Det jag däremot har hunnit med är att göra iordning marinaden till köttet som ska grillas ikväll och fått det gjort men det är ändå massor kvar att göra. Någon som känner sig sugen på att komma och gosa med världens sötaste Osse så mamman hinner med annat?

Av Ida - 9 april 2010 09:34

Ja, jag blev tvärlat igårkväll och skrev - ingenting.. Vi åkte iväg och käkade lunch med Gurra och Jenny, sedan åkte jag, barnen och Jenny upp på mitt jobb och hälsade på en sväng. Trevligt! Alltid roligt att träffa folk igen. :)


När vi varit där passade vi på att ta en promenad ner på stan, en nätt liten sak som tog dryga halvtimmen med barnvagn och Toria gåendes bredvid. Härligt i det fina vädret. Väl hemma blev det att kasta sig iväg och handla lite middagsmat för jag hade bara sådanna saker som tar lite väl lång tid att tillreda i hemmet. Men det blev färsk pasta med västerbottensost, det är faktiskt fullt ätbart och inte att förakta - det går FORT att göra. Jag har även passat på att hänga upp mina nya duschdraperier uppe, jag hängde upp två så då blir det lite mer tätt om vissa småttisar badar kan det annars bli blött över ganska precis hela utrymmet - inte så kul.


Osse fick prova majskrokar och de var tydligen supergoda! Nu kan han ju sitta själv i sin stol och tugga på någonting själv vilket ökar möjligheterna för mamman att få käka i lugn och ro. Dock blir hundarna med jämna mellanrum en majskrok rikare eftersom att Osse släpper med jämna mellanrum.


På kvällskröken kom Jenny förbi och såg film med Toria - Barbies dagbok, tydligen en faaaaaaaaaaantastiskt bra film om man är sex år, vi som är en aning äldre var kanske inte riktigt lika förtjusta. Men det var helt klart acceptabelt.


Nu på morgonen har vi som bara klivit upp, käkat frukost och gjort morgon för hundarna - mer än så har inte hunnits med. Men planen för dagen är städning och bad av hundarna, samt om jag blir riktigt inspirerad ska jag göra fint i hundrummet - dock kräver det en del byggnationer.


Av Ida - 8 april 2010 09:27

Nu har jag softat till "vakna med the voice" igen på morgonkröken, hundarna är förvisso både matade och rastade men det har ändå varit en lugn morgon. Åter till "vakna" jag såg bloggerskans svar på den artikel jag tidigare kommenterat - att bloggarna ska granskas av skattemyndigheten, eller kanske snarare det hon svarade på var att man hade klippt och klistrat lite väl friskt från hennes blogg i hennes mening. Vad som har hänt kan man inte vara säker på men är det så att man har uppfört sig på det sättet som sk "seriös journalist" är det inte okej. Det känns bara lägre än "hänt extra" eller valfri annan skvallertidning.


Källgranskning i all ära men vissa tidningar känns mer seriösa, däremot om man hittar någonting som inte ens nästan verkar normalt eller logiskt på vissa stora kvällstidningar - ja då kan man nästan räkna med att det inte riktigt stämmer.


Hittills har jag fått till ett par korrigeringar när det gäller rent felaktiga saker som gått i "tryck", roligaste kommentaren hittills var en biltidning som beskrev en "svart golden" i sin nätupplaga.     Neeeej, det finns inga svarta golden, däremot finns det flattar. :P Komiskt var det när rasnamnet stipulerar färgen på hunden och man ändå misslyckas. Hur som haver källgranskning var det jag tänkte på när jag satt och slötittade på tv i morse. Har man kasserat källgranskningen? Eller har källgranskningen fått ge vika för sensationsjournalistik i alla lägen??

Av Ida - 7 april 2010 21:54

Avel är i mina ögon någonting de som sysslar med bör göra med stor respekt för såväl historien som framtiden. Vi vet idag mer än vi gjorde förr - i vissa aspekter, samtidigt vet vi betydligt mindre än vi förmodligen kommer att göra om lika länge till. Man gör sitt bästa, gallrar gärna hellre i överkant än underkant. Man funderar och man tänker - sedan när det är gjort hoppas och önskar man allt man kan att det verkligen blir så bra som man har tänkt sig.


Perser, den ras jag själv har valt att ha i hemmet när det kommer till kisse daterar sig till tidigt 1600-tal, en underbar kisse, mjuk och fluffig såväl invändigt som utvändigt en ras man antingen älskar eller hatar - ingen är oberörd av en persers exteriör. Motsatsen till en perser torde vara en nakenkatt - elegant ut i klospetsarna med stora öron och ett tämligen extremt utseende åt andra hållet. Väldigt trevliga djur de också måste jag säga.


Enda nackdelen som jag ser det med perserkatter och då Copy i synnerhet är pälsvården som är tämligen massiv, i synnerhet den här tiden på året då vinterpälsen ska väck. Bad och borstning i mängder, fick jag ett par timmar till per dag skulle jag förmodligen inte klippa ner min dam men som det ser ut nu måste jag nog se mig besegrad för jösses vad hon fäller och vilka tovor det blir bara på en dag eller två. :(


Nu ser jag mängder av kisseungar på blocket och liknande, det är mängder med katter som bortslumpas och det gör mig på sätt och vis ledsen för trots allt, med ett ökat värde (ekonomiskt) kommer även en viss status för den individ det är frågan om.


Värsta kommentaren jag har hört är dock ett par som jag diskuterade med som lät kattan bli dräktig och få kattungar som barnen kunde leka med medans kisseungarna var små och söta, men då när de blev vuxna och inte lika söta längre slog man ihjäl dem (kattungarna alltså inte barnen)... Vad lär man då ut för moral till sina ungar? I mina öron lät det väldigt illa och jag blev onekligen heligt förbannad. Man slutar aldrig förvånas. Varför då inte kastrera kattan och låta henne slippa det hela.

Av Ida - 7 april 2010 20:28

Dagens shopping var kanske av det mer udda slaget.. Uppdraget var reflexer till familjen. För att då verkligen vara på den säkra sidan. ;)


Det blev:

2 vagnsöverdrag i reflextyg.

2 nya västar till hundarna (jag har ju ett par västar i hemmet sedan tidigare)

Ny reflexväst till Toria till nu när hon inte alltid har overallen på sig.


Gissa om vi kommer att synas nu när vi är ute och promenerar?!?


Jag passade även på att köpa en STOR bukett tulpaner till mig själv så nu står de i köket och är så fina! Klargula tulpaner i en stor svart tulpanvas. ;)

Av Ida - 7 april 2010 10:15

Toria i badet, Osse på en filt på golvet och hundarna matade och rastade.. Barnen har käkat, Osse fick banansmakis idag också. GOTT sa Osse om skrapad banan. :) Magen hans verkar ha acklimatiserat sig väl till den nya kosthållningen (inte bara ammning) och han verkar må ruskigt bra. *skönt*


Hundarna är kloklippta fast det bara är tisdag, det där med påsk ställde till det för mig iom att jag inte hade någon vettig "fredag" så det fick bli idag istället och så har jag vilda funderingar på att ge dem alla en duning med saxen för nu ser de onekligen ut som lurvtussar. Jag har börjat fundera över vilka som ska få vara med i rasboken, alla tre? Magoo och Häxa? Dina och Magoo? Häxa och Dina? Bara Magoo?? Näää, ännu har jag inget bra svar i frågan så det får jag återkomma om på sikt.


Aldeles strax ska jag ta mina busungar med mig och luncha med Jenny på stan samt att vi kanske går förbi på jobbet en sväng och hälsar på. Skulle vara riktigt nice. :)


Nu närmast, upp, upp och iväg!

Av Ida - 6 april 2010 19:04

Jag ska börja med att säga att jag tror inte att jag är bättre än någon annan och jag är inte heller säker på vad som är helt rätt, men det här är mina reflektioner på mina ungar.


Toria vägrade konsekvent all modell av burkmat utom två modeller, det ena var någonting som hette "paradisdesert" - sött och gott tydligen, det andra var lasagne i bitar som också gick ner (men egentligen inte mer än så), allt annat spottades och frästes det åt om det kom ur en burk. Idag äter hon iofs allt men hon märker direkt om det är låg kvalitét på råvarorna.


Så till Osse som ännu så länge bara kör med smakportioner, men som även han konsekvent ser ut som om man håller på att dräpa honom om man stoppar in burkmat men som däremot blir helt vild och galen om han får hemmakokad morotspuré eller för den delen palsternacka! Han käkar som en häst om man tillåter honom och det enda bekymmret i Osses värld rörande käk är att han inte får så stora mängder som han skulle vilja.


Jag vet inte men det gör onekligen att jag börjar fundera över burkmaten, vad 17 är det i dem som gör att båda mina ungar reagerar likadant och helst inte äter det alls...? Jag vet inte men SÅ bra är jag inte på att laga mat att det borde göra så stor skillnad kan man tycka, visst jag kör med rena smaker men det torde även rimligtvis barnmatsföretagen göra. Förslag och reflektioner i ämnet?

Ovido - Quiz & Flashcards