Alla inlägg under april 2010

Av Ida - 16 april 2010 10:55

Ja en ångmaskin att plocka ner tapeterna med. Vilken UNDERBAR sak!! Nu har jag förvisso köpt en billig variant mest för att testa men jösses vad BRA det blir! Jag har strippat ända ner till betongen 5 våder nu på morgonkröken, inte illa pinkat måste jag säga. :) Osse, ja han har hängt med i babybjörnselen på min mage för iom att man tillsätter vatten dammar det ju ingenting.


Fördelar so far:

+ Inget damm

+ Slipper slita som ett djur

+ Blir jäkligt snyggt


Nackdelarna då:

- Den går på ström

- Den rymmer inte hur mycket som helst och då måste man avbryta för att låta den svalna och fylla på vatten.. Å andra sidan är det en lysande ursäkt för att byta blöjor och fylla på både stora och små.

- Just det, den har ingen avstängningsknapp så man måste dra ut den ur väggen...


Summa: Varför har jag inte köpt en sådan tidigare?? Typ när vi tapetserade om större delen av hemmet...

Av Ida - 15 april 2010 18:38

Jajjomännsan! Min lilla älskling är inte hemma, hon är hos Jenny inatt och ska ha filmkväll. :) Bara tjejjerna, maken och hundarna är borta en stund nu ikväll och jag... Ja, jag och Osse är ensamma hemma - helskummt!

När Gurra kommer hem igen ska jag passa på att köra lite i hundrummet och hoppas då innerligt på att ångmaskinen ska göra sitt jobb och att tapeterna då ska glida ner lätt utan mer blodspillan.


Skönt är det iaf att för en gångs skull ha det vlädigt lugnt hemma. I synnerhet eftersom att Osse mammas gOsse har somnat och sover bredvid mig.

Av Ida - 15 april 2010 09:18

Ja, en så enkel fras kan faktiskt vända en pissig dag till att bli fullt acceptabel. :) Idag på min morgonprommis (blev bara 5,5 km) råkade jag åter igen ut för samma jäkla hundar igen, eller jag och jag, det är hundarna som drabbas mest av alla utfall. Nu lyckades hundägarna i vart fall ha koppel på sina otäckingar och dessutom att hålla fast dem! Inte helt fel. Hur som helst, 4 utfall av samma modell hundar nu de senaste dagarna gör att min tilltro till en modell hundägare är i det närmaste noll och ingen, det jäkligaste av allt är att det faktiskt är en modell hund jag själv har haft funderingar på att ha själv... Synd!


När jag då gick där och muttrade inombords så möter jag en karl som också är ute och spatserar i finvädret. Ett "god morgon" kläcker han ur sig och onekligen dagen blev lite bättre. :) Så ut och hälsa dagen varmt välkommen! :)


Nu ska jag om Osse pasar på att sova en stund försöka hinna riva ner lite tapet för med lite tur kan man då bli klar med ytterligare en vägg idag vilket innebär att man då kan sätta väven senast lördag morgon. Det är planen!

Av Ida - 14 april 2010 22:50

Ja, det är den ständiga kampen. Jag hinkar vatten som aldrig förr. 2 - 3 liter om dagen, konstant känner jag av vätskebristen men å andra sidan jag ammar ju mängder och hemmet är för närvarande 27 grader (måtte vara någonting knasigt med temperaturen) det är nära på olidigt i min säng men ja... Ossen behöver mig tydligen här och då är jag här.


Nu kommer ett par av mina tips till er andra som också tokammar. ;)

- Ta en pet-flaska 1,5 liter och lägg i kylen, se till att den är tom när du går och lägger dig.

- är du ute och styr barnvagn, ta med en vattenflaska (½ litersflaskan rymms alltid!) när du är hemma ska den vara tom. ;)

- Ställ en tillbringare vid sängen, kliver du upp och ammar - passa på att dricka också. :)


Jahapps det var mina förslag på hur man kan få i sig nog med vatten - det läskiga är att jag gör alla de sakerna och får tomt överallt och ändå dricker jag enorma mängder av andra saker.

Av Ida - 14 april 2010 21:36

Ja, idag har jag fortsatt med nedplockandet av tapet, jag har hittills hunnit ½ vägg... Med andra ord, det går inte fort för mig detta eftersom att antingen jag eller maken måste hålla Osse nöjd, han har den tid han inte legat i en rullande (!) vagn varit vaken och på "bär mig humöret".. *suck* Jag har förvisso hunnit promenera nära milen och det är ju positivt på sätt och vis - dock Dina gillar inte sådär långa promenader och på slutet berättade hon ganska precis vad hon ansåg om saken - men vi tog oss hem i vart fall. ;)


Magoo min prins trots två fula utfall (från mötande hundar), där det ena blev lite väl närgånget, han bara promenerar vidare och ser inte brydd ut, även tikarna bara går och då ser onekligen de hundar som gör utfall lite förvirrade ut. MEN en sak jag blir nära på galen på det är att man väljer att ha hundar som uppenbarligen inte har lärt sig att möta andra hundar lösa... Det går över mitt förstånd!


Jag har även varit och shoppat lite idag, dels ett par snickarbyxor som satt kanon och även en snickarkjol såååå söt! Den har jag tänkt leva mitt liv i under sommaren. ;)


Nu ska jag försöka söva om Osse som naturligtvis vaknade, sedan blir det att gå ner i hundrummet igen och slita sönder lite mer tapeter. :P

Av Ida - 14 april 2010 07:34

Ja, gårdagen var väl sådär upphetsande kan man väl summera det som, men vi fick en hel del gjort! Nu är en hel vägg gjord och större delen av en vägg till lyckades vi fixa. Mao är det mesta gjort, vi har flyttat frysen som var ivägen för tapetrivandet och det ser klart lovande ut.


Dessutom gjorde jag ett fynd på blocket igår, en soffa för 70 spänn till hundrummet. Okej, den är vit men då får jag klä om den (inte så svårt) för en vit soffa i kombination med svarta hundar är inte någon höjdare. Eller i min mening vit soffa + hundar som får ligga i den = inte bra! Men i vart fall.. Jenny kom förbi och gav oss ett par extrahänder och lite bonusblod, eller vad säger du? Gurra var en snäll typ och lät mig behålla Jenny till just före tolv så han fick skjutsa hem henne. Nu närmast är det att lämna på skolan och sedan, ja då ska jag sätta igång och fortsätta svära en stund till. ;)

Av Ida - 13 april 2010 12:36

Jahapp, där fick man för att man var "duktig" och var ute och gick nu har jag lyckats få ett av världens elakaste skavsår - uppe PÅ lilltån!! Ont som battingen gör det så det blir nog inte någon fler långprommis idag i vart fall. Men ser man det från den positiva sidan, jag har hämtat hem barnet och om jag nu bara får igång Osse en stund så ska han få käk, sedan ska jag banne mig ta mig samman och göra en attack mot hundrummets tapeter igen.


Varför sitta stilla när man kan röra på sig? Nu har vårkänslorna slagit till med full styrka mot maman så det är väl bara att suga i medan orken finns. ;)

Av Ida - 13 april 2010 11:16

Jahapps, då har jag och sötaste Hea varit och tagit oss en liten promenad till Rusta, nice! Jag hittade rosa bajspåsar med svarta döskallar på - helbra! Jag har faktiskt saknat de rosa ett tag nu. :)


För att jag kände mig lite inspirerad kollade jag hur långt jag kommer att gå idag bara jag har hämtat hem trollungen på skolan och det blev tydligen en bit. ;) 1,4 mil blidde det. Det märkliga är att det känns inte ens som om det var jobbigt. Jag konstaterade dock att jag måste vara ute och gå mer, massor mer för nu ska sista kilona också bort! Vad tror ni? Kommer jag att klara av att gå ner så jag väger lika mycket till sommaren som jag gjorde när jag var 16? Planen är så och lite till, hur det går får man nog vänta och se med. :)


Nu ska jag ut och trava igen!

Ovido - Quiz & Flashcards