Alla inlägg under juni 2010

Av Ida - 19 juni 2010 17:08

Nu har jag suttit och sett i stort sett hela giftandet av kronsessan. Pust! Alltså jag tycker att det är rätt kul med kungligheter och den biten men helv* nu håller tillåmed jag på att vara "mätt" på det hela.


Visst vi har varit ute och gått en sväng med förhoppning om att söva sonen men icket att det gick då. Däremot sover han nu andra gången den här dagen och det får ju ses som fullt godkänt med tanke på att han inte sovit ordentligt inatt.


Jag har även en förhoppning om att hinna motionera snabeldraken idag för jag vet inte vad men jyckarna har hittat på att de ska fälla nu och då är det väl så... En svart matta av päls har infunnit sig trots att jag dammsög OCH torkade golv igår. :S Känns sådär.


Den som känner sig manad får gärna komma förbi och hålla Ossen sällskap när jag dammsuger för grabben har vissa livsfarliga saker för sig - jakt på dammsugarsladd är en härlig sport hävdar grabben.. :S

Av Ida - 19 juni 2010 10:57

Nu är det bara lite väl mycket i mitt liv känns det som. :S Igår åkte jag in med Osse igen. Mot barnmottagningen! Klockrent, efter att ha blivit omkringslussade hit och dit och överallt så konstaterades det - Ossen har öroninflammation igen (eller om han öht har varit frisk), Toria käkar vidare sin antibiotikakur och ja... Gurra är i Stockholm. FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!


Jag vet inte men det känns inte så himmelens kul att vara hemma själv med två sjuka barn och i synnerhet när den minsta måste smärtlindras ordentligt för att öht klara av att sova. Då pratar vi inte direkt om att han sover som han brukar utan han är helt sonika frågan om att han sover en timme eller en halv i stöten. Arme pojk!


Toria som kommit längre i behandlingen verkar iaf inte ha lika ont men har istället feber, så hon behandlas också som brorsan med febernedsättande.


Ibland känns det som att det är lika bra att ge upp alltihopa.

Av Ida - 16 juni 2010 21:37

Ni som följt bloggen har säkerligen inte missat att jag varit en tämligen förkyld typ och att det satt som attan den här gången. *suck* MEN nu har jag sovit en stor del av dagen, jag var förvisso iväg och handlade med barnen på dagen (som jag skrivit om tidigare) men förutom det har jag bara gått en riktig långprommis med hundarna och pysslat hemma lite. Mao det har varit en tämligen lugn dag för min del och nu ligger jag i sängen och ser på Greys (faaaaaaaaaaan Cecilia, nu har jag ju fastnat i skiten!!) sedan ska jag kliva upp och hänga dagens sista tvätt innan det är dags på riktigt för sängen.


Ibland känns det dock rätt trist att bara gå i samma gamla spår, men snart börjar makens semester och då, ja... då ska jag faktiskt passa på att försöka få lite RIKTIG mammatid. :)

Av Ida - 16 juni 2010 14:23

Nu har jag och barnen varit och panikhandlat lite mat och wet-wipes... När vi då skulle hem med bussen ser vi en inte fullt så mager karl som helt ogenerat ställer sig precis bredvid vägen och ja... Först åker tröjan, sedan undertröjan och vad hittar vi väl där om inte en väl tilltagen rondör (valkarna verkligen vällde över bältet!) på en tydligt osolad överkropp. Okej, karln var väl närmare graven än vaggan men GÖR INTE SÅ!!! Folk kan ju bli bländade av vitfärgen! Precis bredvid vägen, vad tänkte han på?? Så tar han slutligen på sig en tröja igen *pust* mamman drar efter andan men vad gör fanstyget då? Jomen självklart - han drar ner brallorna och där vände jag helt sonika bort blicken och höll därför på att missa bussen. *suck*


Så ser man ut som "Jabba the hut" - GE FAN I ATT KLÄ AV DIG OFFENTLIGT! - är man däremot riktigt läcker så visst klä av dig men gör det inte så att du blir en trafikfara.


Ni kan gissa vilken modell karln jag såg tillhörde. :S

Av Ida - 15 juni 2010 10:59

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Klinten i lugn och ro.

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
Bara jag får vara med ungarna och hundarna så är det mesta heeeeeeeeeeeeelt okej. ;)


3. Vad lägger du hellst på grillen?
- Kött, kött och mera kött. :P

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Vi kommer att göra som vanligt varva Klinten och stan... Jag vill dra NU!


5. Dina bästa sommarfärger?
- Jag passar egentligen inte i nått så jag får säga blåvita smalben. ;)


6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
- Jordgubbar, sand som sticks överallt och inte att förglömma - MYGGEN!

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Alla sommrar jag spenderat hos morbrodern på stuteriet utanför Skellefteå - LÄTT!

8. Havet, sjön eller poolen?
- Sjön - ogillar hav och pool näää det känns inte som min grej.

9. Vad väljer du i glassbaren?
- OM jag mot förmodan går till en sådan är jag gräsligt glassugen och väljer en gammeldags med ALLT! ;)


10. Vart går din drömsemester?
- Jag har ingen sådär sommardrömsemester som alla andra pratar om utan jag vill helst göra som vi har gjort hittills och mest bara softa även om just DET aldrig inträffat. :P

Av Ida - 15 juni 2010 10:53

Eller kanske inte, det där med lugn dag verkar inte riktigt ligga för mig. Jag har börjat och städa (som vanligt) och pysslat med ungarna och hundarna. Nu sitter man ett tag vid datorn och försöker planera resten av dagens övningar. Jag måste ner på stan en sväng och jag måste försöka hinna med lite olika saker men mest är det frågan om att försöka på något sätt att kurrera förkylningen både på mig och barnen... Hur det går har jag ingen aning om.


Har jag månne någon som TÖRS möta oss för en fika idag? Förkyld är jag ju förvisso men jag hoppas att jag inte smittar allt för våldsammt - med lite tur iaf. ;)


Förutom det ska vi försöka göra någonting vettigt och kanske, kanske hinner vi med allt innan lyset släcks idag.


Däremot skulle jag vilja hitta på någonting kul idag frågan är bara vad - förslag?

Btw, jag är rent gräsligt spårsugen kanske skulle man tvinga ut familjen i skogen för att lägga spår?? Om jag tar fram klövar borde jag kunna spåra någon gång under förmiddagen imorgon. ;)

Av Ida - 14 juni 2010 22:52

Nu har jag sjuka barn igen och jag vet att man inte kan klaga egentligen, MEN det är rent helvittiskt tråååååååååååkigt som start på sommarlovet, den tid på året då man bara ska ha kul och göra massa bus!


Så idag blev det läge att ta det lugnt, lite filmtittande för Toria och lite bus för oss andra. Osse fick sista biten av antibiotikakuren så imorgon slipper den lilla ligisten i vart fall att knapra kåvepenin. Tydligen är det äckligt på riktigt!


Jag och den svarta ligan var ute en sväng och busade men det blev bara en kortis för dem idag. Planen var att jag skulle hinna träna idag men inte ens det har blivit gjort, synd för jag var egentligen riktigt träningssugen.

Av Ida - 14 juni 2010 12:14

Hmmm, IGEN!!


Toria äter återigen antibiotika, ny öroninflammation och ny kur.. Osses kur är inte heller slut så vi pytsar in medicin i än den ena och än den andra ungen. :S Mammas stackars busar.  Toria verkar i vart fall inte hysteriskt påverkad annat än av febern och den kan man ju ge en känga med alvedon eller ipren...


Själv, ja jag låter som en ångbåt och mår verkligen inte prima..


Igår gjorde jag och Jenny dock stan osäker, vi var och såg bio - Sex and the City 2, den var förvisso grymt nerskriven men med det i tanken så måste jag säga att den faktiskt levde upp till förväntningarna som ändå var rätt högt ställda. MASSOR av fina kläder, skor i enorma mängder och en hel del roliga "oneliners" - dock jag och Jenny var precis i rätt sinnesstämmning för det hela så det kanske var det som gjorde filmen, vem vet men jag gillar den!

Ovido - Quiz & Flashcards