Alla inlägg under februari 2010

Av Ida - 3 februari 2010 16:08

Av Ida - 3 februari 2010 12:24

Idag har jag varit DUKTIG på riktigt! Dessutom utanför hemmet för en gångs skull. ;) Började dagen i god tid, gav mig tillåmed tid att baka lite frukostbröd till mig och dottern (som började först 9 idag), vi käkade frukost i lugn och ro. Oskar käkade tidigare än vanligt och sov sedan sött.. Lämnade av dottern på skolan och tog sedan bussen ner på stan, passade på att i lugn och ro dricka en cola på Coffehouse samtidigt som jag satt och löste korsord, Oskar - han sov sött vidare..


Upp på Kappahl och hittade ett par jättefina byxor till Toria, underkläder till dottern (ta 3 betala för 2) och dessutom ett par fina röda byxor till Oskar (50% på reapriset), så totalt handlade jag för 200 spänn och fick riktigt mycket! Det gillar jag!


Vidare strosade vi på Lagerhaus och hittade en tvättkorg till Torias rum - det kanske får henne att lägga kläderna direkt I tvättkorgen utan att göra den sedvanliga turen via golvet ett par dagar tills mamman ledsnar och plockar ihop det... *morr* Röd med hjärtan är den och helt enkelt toksöt!


Jag passade även på att fixa lite allahjärtansdagsaker - men det bör jag nog inte avslöja vad det är då "vissa" ibland läser bloggen. ;) Återkommer i ämnet om sisådär 11 dagar. :P


Nu har jag hämtat hem dottern och matat sonen, han sov ända till 11:15 utan att ens vakna och vara hungrig (men då var han svulten så då fick han självklart mat)!! Mamman förstår ingenting, kan det ens vara såhär att ha bebis?!?


Nu ska jag och Toria käka lunch (som står på spisen) - ännu mera pasta är beställt.. Jag gör rent uppenbarligen rent aptitretande pasta, synd bara att jag inte gillar det själv. :S

Av Ida - 2 februari 2010 13:17

Alltså nu tänker jag i första hand på snöandet, eller snöandet i sig har jag väl ingenting emot... Däremot den snö som envisas med att lägga sig på min uppfart eller för den delen den mängd som har hittat på att mysa in sig precis så att jag inte fick upp altandörren. Om den tycker jag INTE!


Nu har jag hämtat Toria - per buss för allt annat var inte att tänka på, snön är som betong och det går ruskigt trögt att ta sig fram. :/ Fördelen då, jo jag kan faktiskt se en dylik, det är att jag kommer att bli rent fantastiskt snygg av det här, smal midja och så men då med några enorma modeller av lår och bakdelsmuskler, förmodligen även en ökad muskeltonus även i rygg och axelparti. Hur då tänker givetvis den som är ute efter att sätta muskler, jo om man styr barnvagn (nu på hemvägen även nedlastad efter snabbhandling på konsum) i snö som har ungefär samma egenskaper som klister korsat med cement... DÅ blir det tydligen såhär. Ont som fan har jag iaf. ;)


Maken, ja ni vet den där söta typen jag bor med? Igårkväll blev han ambitiös och skottade fram baksidan så nu kan jag snabbkissa hundarna igen. Snäll kille det där! Dessutom är det klockrent om någon blir lite taskig i magen och jag är ensam hemma med Oskar så är det skönt att kunna ta ut jycken x antal gånger utan att måsta riva upp den arma ungen, klä honom och bylsa ner honom i vagnen.


Snäll man har jag iaf. :)

Av Ida - 1 februari 2010 13:38

Världens bästa Häxebus, minst! Ja, eller hon är i vart fall rätt fantastisk ibland den lilla grisgumman. Mattes pussgurka! Hur som helst på väg hem efter att jag hämtat dottern på skolan hade jag bara Häxa med mig för att hon skulle få lite egentid med matte, Häxa springer som vanligt lös där det funkar (mao inte är allt för mycket folk och så som kan bli rädd för henne) och helt plötsligt blir hon som en känguru och studsar på absolut spikraka ben. Hon ser onekligen rätt märklig ut så jag frågar henne, Häxe vad är det gumman? Hon tittar på mig och sedan lägger hon sig och ligger blixtstilla...


Wtf tänker jag och går närmare henne (man är liksom bara så smidig med barnvagn) och mycket riktigt i förlängningen av Häxans näsa skulle ha varit fint att trycka av ett skott för där inne i skogen 5 m från cykelbanan har en älg ställt upp sig med bredsidan. Duuuuuuuktiga Häxan la sig och markerade älgen för matte. Massa belöning och duktig flicka så kunde vi gå hem men lite läckert är det att trots klart bristfällig träning så sitter vissa saker som berget, att markera älg var tydligen en av dem! GREAT!

Av Ida - 1 februari 2010 08:20

Ja, igår började vi dagen rätt sent - sovmorgon för hela familjen. Sedan softade vi i stort sett hela dagen fram till 4 då vi åkte iväg och käkade middag hos svärföräldrarna, en fantastiskt god sallad med rostbiff, rökt nötkött och salami. *mums* Ett trevligt avbrott i vardagen. Sedan var det liksom bara hem och försöka kasta isäng busungen Toria som skulle iväg på skolan idag. Oskar däremot han höll låda frammåt tvåsnåret inatt så när väckarklockan ringde i morse halv sju var jag INTE jättesugen på att kliva upp... Men upp kom vi!


Planen var att gå i morse men efter ett snabbt getöga ut och på termometern blev det bussen (jag är tämligen förkyld själv nu), frukost och  pinka hundarna. Jag måset säga  det, mina jyckar är rätt roliga. Som i morse - bråttom var det ut, hela vägen tills vi stod på bron, då helt plötsligt insåg de att det är snorkallt ute och kissandet gick med blixtens hastighet, här var det liksom inte frågan om att gå och fundera utan det såg ut som om de sa till varandra att "hörrni nu pinkar vi och sedan SPRINGER vi in i värmen igen" och de gjorde de.. Tre tassar i backen och ett par mycket plågade hundar skyndade sig in i värmen och såg ut som att "puuuuuuh, vi överlevde!". Sötisarna.


Nu är jag och Oskar hemma igen och vi har lämnat av Toria på skolan, i eftermiddag hoppas jag på mindre kyla även om jag inte känner mig så optimistisk i frågan så kan man ju alltid drömma... ;)

Ovido - Quiz & Flashcards