Alla inlägg under oktober 2009

Av Ida - 13 oktober 2009 08:59

Igårkväll trodde jag helt seriöst att jag skulle brinna upp fullständigt - jag var varm eller HET är kanske närmare sanningen så återigen var jag ute och valsade på altanen utan skor men iförd morgonrock och långkalsonger (vilken jäkla kombo egentligen) - allt för att få ner hettan i fötterna...


Nu i morse när jag skulle lämna Toria på skolan konstaterade jag att jackan faktiskt inte går att stänga längre om man inte ger upp såna små petitesser som att andas, så då FRÖS jag såklart om magen.. Samtidigt som magen gjorde sitt bästa för att göra en strålande immitation av isbit så passade fötterna (ja precis de där sakerna som sitter längst ner på kroppen som jag i ärlighetens namn inte sett på ett par veckor/månader *host*) på att berätta att det var JÄTTEVARMT...

I genomsnitt hade jag det mao riktigt bra - känns lite som den där dåliga vitsen att om man har en hand i frysen och en i ugnen så har man det i genomsnitt riktigt behagligt. Jag synar det!


Nu ska jag försöka få någonting gjort men som det känns kommer jag med största sannolikhet att landa i badet med en bok och om ca en halvtimme sover jag som en stock och slår mig själv i pannan med boken alternativet är att jag när vattnet blir kallt upptäcker att jag stoppat ner hela bokrackaren i badvattnet.


Vad är det man säger - världsklass!


Däremot en BRA sak kan jag säga - det tog 17 minuter från ytterdörren till att jag klev av bussen igen och var hemma, det kallar jag service!

Av Ida - 12 oktober 2009 12:44

Jupps nu har jag fått hem busungen och så har jag pratat med MVC om vaccination mot svininfluensan och själv blir jag vaccinerad andra eller tredje november. Känns ändå bra att få det gjort innan bebisen kommer. Toria däremot har jag inte riktigt fått klarhet i när hon ska vaccineras (ett bud är februari?!?) - jag måste säga det att jag älskar verkligen VLL, hur f*n tror de att de ska stoppa en epedemi (pandemi?) om man inte vaccinerar folk rätt omgående? Okej, jag är inte utbildad smittskyddsläkare men jag blir lite förvirrad med tanke på det som skrivs i ämnet...


Antingen så är det ett krav att vi ska vaccinera så många som möjligt så snart som möjligt eller så är det inte så farligt och då kan man vackert ge den i att skrämma upp folk mer än nöden kräver - antingen eller!! Skrikandes


Å andra sidan, riksdag och regering har gått in med extrapengar för att alla ska vaccineras - vilket tyder på att det ändå är rätt angeläget att det görs, men då ½ av de jag pratar med medvetet inte kommer att vaccinera vare sig barn eller sigsjälva - ja då faller det ju lite där. Enda saken som "överheten" kan styra med verkar vara ekonomiska incitament alltså kan man hoppas på att de plockar bort karensen för de som är vaccinerade eller någonting annat fiffigt just bara för att verkligen få folk att vaccineras OM det är så att det är livsviktigt! Är det inte viktigt, då ser jag inte varför massvaccination ska till...


Bara lite funderingar på eftermiddagen från min sida.

Av Ida - 12 oktober 2009 09:28

Jahapps då har jag överlevt att sova en natt till och inte nog med det jag har gjort morgon för mig och de mina också! Imponerad? Jag är nästan det måste jag nog erkänna.


Jag har passat på att klippa alla hundarnas klor, gett barnet frukost, matat hundar, diskat undan efter barn och djur, gått hela vägen till skolan med jyckarna och dottern, nu närmast ska jag ta och försöka rensa kattlådan och sedan är det dags för mig att vila en stund innan jag ska hämta hem trollungen min från skolan.


Blir jag ambitiös ska jag ta in de sista krukorna från altanen och tömma dem så är det nästan färdigt på höstandet (om jag bara ställer ihop och undan alla utemöblerna också) på hemmafronten. Skulle vara sååååååå skönt att ha det gjort!

Av Ida - 11 oktober 2009 20:32

Det här med graviditeter blir bara märkligare och märkligare för mig måste jag erkänna. Jag har dels gått igenom en med dottern och nu med ninjan har jag snart gått 33 fulla veckor (imorgon) så det är ju inte första gången och inte heller ens i början av det här... MEN däremot håller jag på att bli knäpp av min kropp. I helgen har jag onekligen förvisso inte hämtat/lämnat på skolan men det är väl i det närmaste det enda jag inte gjort, annars har allt varit som vanligt. Maken har förvisso hjälpt till med hundprommisarna lite mer än på veckorna men ändå - det måste anses som marginellt. Igårkväll var lillebror här på middag som jag stod och lagade... Var på benen hela dagen och pysslade och mådde bara BRA (okej, de där fötterna var kanske resultatet av för dåligt vilande) och en del sd men i övrigt mådde jag KANON! Varför mår jag inte såhär när jag behöver det? Alltså på veckorna - kan det vara stressen över att vara "ensam" som gör att jag mår skräp eller är det ngt annat som kroppen kommit på? Skummt är det hur som helst!


Nu ska jag ta och försöka bygga upp lite extrasoft så att jag kanske iaf klarar början av veckan och fortfarande mår bra - det vore ju rätt ballt kan man tycka. I synnerhet eftersom att de där byxorna fortfarande inte är sydda och gardinerna inte är upplagda... Kanske någonting för morgondagen? Vem vet - en vacker dag har jag gjort det. Flört

Av Ida - 11 oktober 2009 09:35

Det är alltså en sak jag är lite sådär halvbra på - somnar gör jag absolut, när som helst, hur som helst och framförallt var som helst. Jag kan somna i alla lägen och i alla väder - det har aldrig varit ett problem... Däremot att bibehålla mig sovandes är inte alltid det lättaste kan jag säga. I det närmaste alla som varit gravida vet vad jag menar tror jag för det verkar vara ett rätt utbrett bekymmer. Dels att man måste upp och lätta på trycket för bebisen gör onekligen att man har blåsa som en tvååring. *suck* Därutöver har man det här mysiga att när som helst under nattens lopp kan bebisen komma på att nähäpps nu har jag tråkigt - undrans om jag inte ska skalla morsan i bäckenet samtidigt som jag gör en attack mot naveln med rumpestumpen och tar spjärn mot kanten på revbenen med fötterna. Inte så skönt!


Inatt vaknade jag dock av lite andra orsaker, jag var varm! Inte bara lite men jag trodde att jag skulle koka fullständigt men bara på fötterna... Normalt? Säkert när man är gravid, men för mig hör det inte till vanligheterna. Hur man löser problemet om man bor i norrland? Rätt givet vi har minusgrader på nätterna så jag satte mig helt sonika på en kudde i vardagsrummet och ställde ut fötterna på altangolvet genom altandörren... Vilken TUR att ingen såg mig då skulle jag säkerligen fått åka bil till det där stället där de har mjuka väggar och tröjor som gör att man kramar sig själv. Men men... Det är sånt som händer och det FUNKADE faktiskt!


När jag började stöka omkring som allra värst här på morgonkröken för klockan var i ärlighetens namn vid fem så trodde hundarna såklart att jahapp matte är uppe då är det morgon och vi ska få komma UT... Hell no! Men hundarna fortsatte säga att jooooo det ÄR morgon - du är uppe så det var bara att slänga på sig lite mer kläder (morgonrock är inte läge att gå ut i känns det som) och ta ut gänget för pinkning, sedan återvände jag till soffan och sov klart. Min gamla hund var dock inte helt övertygad om saken och försökte gång på gång att övertyga mig om att det egentligen var jättesent och att vi skulle ha varit ute mer så att hon fick springa lite men jag vägrade och blundade så länge det gick.

Av Ida - 10 oktober 2009 08:54

Jupps, igår passade jag på att shoppa lite när maken kom hem, vi åkte ut till Strömpilen och gick på HM - fördelen jämfört med stan är att man slipper gå så förb* långt, vilket är en STOR fördel om man som jag är rätt långsam och har ont av det. Vi hittade täckbyxor och handskar åt busen, på pojkavdelningen såklart men ja... Då SITTER de iaf på kroppen och ser inte ut som korvskinn. Vem f*n har kommit på att alla tjejjer ska vara breda som ålar? Min unge har iaf både axlar och höfter som är bredare än 10cm. *suck* Däremot grabbar, de får både vara grövre och de får dessutom röra sig.. Ja se modeskapare! Återkom när ni har spanat in hur ungarna verkligen gör på lekplatsen - jag lovar ALLA flickor sitter inte på en bänk och ser gulliga ut, de allra flesta ungar oavsett kön rör på sig, blir skitiga och dessutom (o hemska tanke) de är inte alla skapta i samma form!


Nu ska jag inte dumförklara alla modeskapare men huj vad jag har varit irriterad på alla som inte kan inse att ungar är ungar och måste få vara just ungar.


Jag fick även veta att babyskyddet vi beställt har kommit så nu kan vi hämta det och det känns ju bra då är allt klart för den kommande bebisen även om den inte ska dyka upp på typ 50 dagar till så känns det bra att allt är färdigt så jag slipper tänka mer på det.


Enda saken jag inte fixat inför vintern är skor till Toria men det - det får bli en annan dag.


Höres och synes!

Av Ida - 9 oktober 2009 13:42

Barnet hämtat - gick rätt okej även om jag mådde gräsligt illa både innan och när jag hämtade hem henne. Vad är det här för en himla nyordning? Ska man prompt måsta må illa från tio till ett varenda dag??? Onödigt säger jag!


Har iaf hunnit med lite av det jag tänkte göra idag, vikt tvätt och plockat in delar av krukorna från altanen - okej jag är inte klar men jag har påbörjat det och gått ut med återvinningen till soprummet. Nu har dottern landat i badkaret och ska tvätta upp sig så hon blir snygg inför helgen. Alltid skönt att börja helgen med att vara nybadad och ren. Glad


Blir jag riktigt seriös ska jag faktiskt ta och sätta mig med symaskinen idag och sy byxor åt Toria som behöver mer mjukisbyxor och hittar man ingenting man vill ha finns det bara ett alternativ - hitta tyg och sy upp det man ska ha! Det kräver dock att man har ett par minuter över och att dottern hjälper till med att prova ut dem... I det att jag ska sy byxor så ingår även dessvärre att jag ska sy upp lite gardiner till vardagsrummet som blev lite för långa när jag köpte dem. Men det borde inte ta många minuter om jag bara får ändan ur vagnen och sätter igång. Kanske någonting för morgondagen? Det återstår att se.

Av Ida - 9 oktober 2009 08:54

Igår var onekligen en dag från helv* även fast det visade sig inte vara magsjuka så var det istället sammandragningar som kommit igång ordentligt och gjorde att jag både fick feber och mådde illa - senare på dagen hamnade jag i ett varmt bad där jag låg för att få sd att ge sig så pass att jag kunde andas ordentligt.


Natten spenderades på soffan på bottenvåningen för att jag orkade bara inte gå upp för trappen - jamen hur jäkla lat får man bli kändes det som men höfterna sa blanknej och vägrade ta mig uppför. *morr* Nu på morgonen har jag iaf tagit mig hit upp och hoppas innerligt att höfterna har tänkt att fortsätta uppföra sig som "folk". Buss till skolan på morgonen och det kändes ju skönt att det finns som alternativ.


Vad mer? Nää, det HÄNDER liksom ingenting här känns det som. Jag gör ingenting och jag stönar mest en ruskig massa. Tur att man har rellativt snälla hundar, man och dotter annars skulle det nog bli ogörligt. En sak är dock säker - det här är SISTA gången jag är gravid!! Min kropp är inte byggd för det här!!!

Ovido - Quiz & Flashcards