Alla inlägg under juni 2010

Av Ida - 12 juni 2010 22:54

Med andra ord tänkte jag summera gårdagen och dagen på ett enda inlägg, töntigt - japps men jag har inte haft nät förränn nu såhär på kvällskröken så då blir det så. :S


Igår hade Toria skolavslutning och hon tyckte att det var lite sådär, men fin klänning och diadem samt lite lockar senare så gick det vägen och även fast jag och Jenny (samt barnen) var gräsligt långsamma på morgonkröken så hann vi ändå i tid! *pust* När skolan var slut för dagen åkte vi gemensammt ner på stan för att gå på tivoli och det är ju som spännande på sitt eget lilla vis - Toria åkte "breakdance" men den var lite för häftig så hon fick välja ett par andra karuseller som var mer barnvänliga senare. :)

Efter karusellandet gick vi till trädgård i norr och onekligen, det är fint där!


  

Bildbevis på min lilla söta Trollunge. :)


Senare på kvällskröken åkte vi upp till Klinten och nu har vi det lugnt och skönt.. Idag har vi dock fått undan stora tallen som visade sig vara ca 140 år gammal (om man räknar årsringar) men nu ligger den snyggt och prydligt bakom ladugården och ska förhoppningsvis bli kluven under morgondagen. *gilla*


Nu ska här kvalitetssovas - hörs imorron. :)

Av Ida - 10 juni 2010 22:07

Jahapps, nu har jag gjort iordning alla kläder inför morgondagens övningar. Torias skolavslutning för det här läsåret. Det som jag dock inte ens börjat med är att jag ska ha en tårta med mig till skolan... Med andra ord jag borde ställa mig och baka en stund, men ibland känns det ändå som ett ända stort VILL INTE! Men men det är bara att bita ihop och istället för att fortsätta ligga i sängen och mysa med OsseBossen..


Hoppas ni andra får en lugn och skön kväll.

Av Ida - 10 juni 2010 10:01

Jo i morse när jag vaknade första gången vid 6-snåret var hela jag fullständigt genomsjuk. Jag vaknade av att jag inte kunde andas och det är faktiskt en klart otäck känsla men jag lyckades iaf somna om och nu när jag vaknade mår jag faktiskt väldigt mycket bättre! Osse verkar också ha vänt och blivit en betydligt gladare typ vilket torde innebära att han är friskare och har mindre ont i öronen. *gilla*


Ibland har man tur, Jenny började halv nio idag så hon tog Toria till skolan och gjorde henne klar - åh så SKÖNT för mamman som faktiskt fick sova ut i morse. Jag vet inte men det krävs inte så mycket för att jag ska känna att det verkligen är lyxigt och att få möjligheten att vakna i lugn och ro är verkligen nice tycker mamman. :)


Nu närmast ska jag lägga mig i badet och verkligen göra det mesta av den här morgonen då jag får ta det lugnt och skönt. :) Ibland älskar jag mitt liv!

Av Ida - 9 juni 2010 21:46

Det hela började med som ni kanske läst tidigare att Osse varit vaken större delen av natten och haft riktigt ONT. Det toppades med att jag blev tvungen ta bussen (ogillas starkt!) istället för att gå till skolan med Toria och hundarna. Men jag och Osse gick hem i alla fall. Sedan blev det en tripp till sjukan med Ossemannen, snett efter det passade vi på att fika och det gillade båda barnen mina (Osse fick smaka lite av en bulle - GOTT!). Sedan blev det att ta sig hem och skicka iväg Jenny för att jobba.


Busarna och jag var kvar hemma i väntan på Gurra som kom hem vid 7 för att käka och handla mat. Mycket bra var det att få det gjort... Nu är barnen i sina sängar och sover. Mamman gillar det! Förhoppningsvis kommer jag att somna snart själv också för om sanningen ska fram är jag rätt risig själv också, febrig, snuvig, ont i halsen och ja... Man är väl inte direkt på topp i alla fall.


MEN imorron är en annan dag!

Av Ida - 9 juni 2010 15:43

Nu har vi varit in på sjukhuset med lille Osse-Boss. Han har öroninflammation i ena örat, aj, aj, aj. Inte konstigt att den lilla grabben varit kinkig inatt, det skulle jag också ha varit om jag inte kunde meddela mig på annat sätt.


Nu har han i alla fall fått penicilin och jag hoppas att det kommer att bita på den arme prinspojken.


Förutom det har jag inte gjort mycket idag för onekligen grabben har hållit mig vaken större delen av natten. Just nu sover han dock gott i vagnen och jag tänker inte vara den som väcker honom om jag inte måste.


Enda nackdelen är att han med lite otur kommer att vara en svårsövd grabb när det blir kväll, men det får jag ta då.

Av Ida - 7 juni 2010 22:36

Hmmm. Ja, var börjar man?


Jo, vi överlevde helgen allihopa! Vi har käkat, sovit (enormt mycket!) och så har vi försökt rasta oss och kanske med lite tur visa upp oss.


I fredags drog vi till Överklinten (som vanligt) och planen var att slappa rent löjligt mycket... Slappandet såg jag kanske inte så mycket av om sanningen ska fram. Hur som helst, det blev att käka och låta hundarna acklimatisera sig på fredagen - sedan var det dags för mig och barnen att plumsa i sängen. Jag tror jag var isäng kvart över nio eller någonting sådant. Läskigt!


I lördags passade vi på att gå upp till Grunkor och mojänger, nice men ja... Det blir rätt mycket av samma, lika - gamla bilar, traktorer, mopeder - mer mopeder osv.. Men visst lite charmigt var det. Gurra blev helt förälskad i en stubbdödare och jag kände mig som ett levande frågetecken men den var säkert jättegullig.

Rebecka verkade gilla livet i Klinten och lekte som en liten vit dammtuss lite här och där, Copy blev sitt glada jag och den svarta ligan gjorde det den svarta ligan gör bäst. ;)


Söndagen passade jag på att köra igenom de två yngre svarta ordentligt med lydnadsträning - fritt följ, fjärrdirrigering och så avslutade jag med en stadig platsliggning för de båda tillsammans. Nice! Dock blev vissa ystra damer (läs Häxa) lite skuttig när hon fick aningen för översvallande beröm av matte så hon blev tvungen att springa ett varv runt huset innan hon orkade sansa sig mellan två av momenten. Å andra sidan så gjorde det att hon blev ännu mer taggad till nästa moment så det kanske kan jämna ut sig i slutändan. Magoo gjorde ett fullt acceptabelt pass även om jag gärna skulle ha sett att matten själv inte blev så splittrad av den sovande sonen som låg i vagnen.. Killen i fråga fick därmed lite väl lösa ramar och då blir det inte så bra som han egentligen kan men fördelen var att han hade en enorm bjudning i skiftningarna från läggande till sättande och ställande - vilket han inte alltid har. *positivt* Däremot blev läggandena under gång lite ehhh... långsamma kan man nog klassa det som, så jag får börja om och bara träna läggandet separat en par omgångar för att få till det snyggt igen.


Dina, ja hon blev aningen bitter av att inte få träna för en gångs skull och jag får väl ta mig samman och ge henne en omgång lydnadsträning under morgondagen för idag har hundarna softat rätt intensivt förutom en långprommis.

Av Ida - 5 juni 2010 11:29

Ja, vi har landat i Överklinten igen, om någon är intresserad av var det är så befinner vi oss ca 1 mil väster om Robertsfors. Här befinner vi oss på landet och den söte maken har nästan blivit som folk igen, mao stressen går ner en aning.


Toria sitter och slötittar på Disney med Rebecka, Osse ligger på golvet och kämpar, Dina sover vid mina fötter, Häxa & Magoo är i hundgården och maken - ja han gör det han gör mest vilket då innebär funderar över veden...


Nu ska det vara sk mammatid men hell no att det funkar för det innebär att man tar hand om minst två barn och ska serva med käk konstant. :S Förutom det är det "grunkor och mojänger" idag så vi ska tydligen gå upp till byn och kika på människor... Mamman är lite lagom intresserad och imponerad av gamla traktorer, bilar och inte att förglömma ohejdade mängder mopeder.


Nu ska jag tydligen fixa mer käk - åter senare.

Av Ida - 4 juni 2010 12:50

Toria har förvisso fortfarande öroninflammation och går på behandling för det, men ändå, jag har mina hundar, mina ungar och inte att förglömma mina underbara vänner.


För att nämna två av dem som jag har träffat idag Hea en livsnjutare av rang som sprider glädje överallt där hon går, Jenny som med sina upptåg som gör att jag får skratta dagligen och som dessutom är en klippa med allt hon hjälper till med hemmavid. Fantastiskt!


Å andra sidan börjar man fundera, vad ser mina vänner i mig då när jag inte alltid är på topp men jag försöker iaf att finnas om det är några bekymmer och jag hoppas att även andra vet om vad min telefon heter och var min postlåda bor om det behövs - eller för den delen om man bara har en stund att ta död på. ;)


Nu närmast står packning och fixning på schemat för mig och de mina för nu är det snart dags att dra iväg till en ö-känd ort. :P

Ovido - Quiz & Flashcards