Alla inlägg under november 2009

Av Ida - 12 november 2009 18:29

Nu vill jag inte vara med längre! Nånn annan lättlurad djävel får ta över! Obestämd

En tripp till Max (jag orkade inte laga middag) och att handla inför helgen på Willys senare och höfterna känns som om de vore gjorda av gummiband (smärtsamma gummiband för att göra det lite festligare), magen kör sammandragningsSM och ryggen hotar med att ge upp. Huvudet känns som om det är fyllt av gröt och jag vill helst lägga mig ner på golvet och grina som en treåring.


GREAT!


Kan man gå i pension kanske? Eller vad som helst bara jag slipper det här för nu ger jag upp!

Dock, samtidigt har man gått en ruskig massa dagar 37veckor och 3 dagar torde man kanske överleva 11 dagar till kan man tycka men jag kan dra mig till minnes att det var ungefär såhär sist också att sista veckorna är så dryga att man helst bara vill ge upp.. Dock 11 dagar muck - sedan sparkar jag ut ninjan!

Av Ida - 12 november 2009 13:23

Om magen är lugn och inte har sammandragningar eller någonting liknande för sig under ett par timmar - ja då blir man orolig för att det är någonting som är galet med hela graviditeten och att man är minst onormal. Samtidigt när man har kraftiga sammandragningar av modell att man inte kan andas, måste ta stöd i någonting för att inte falla ihop, kräks av smärta och man är helt säker på att ryggen ska gå av - ja då är man såklart fullständigt övertygad om att någonting håller på att gå käpprätt åt skogen...


Samma sak med sparkar, när ninjan rockar loss som allra värst och magen går i vågor, revbenen får sig ungefär trehundra sparkar i sekunden känns det som och naveln pekar rakt ut för just DÄR har ninjan beslutat att placera sin söta lilla bakdel som självklart ska puttas utåt. Då VET man - den arma ungen kommer att ungen antingen kommer att ha minst femton bokstavskombinationer men förmodligen kommer att strypa sig i navelsträngen (som att det händer särskillt ofta). Å andra sidan, när ninjan är en söt typ och somnar en stund (en timme eller så) så att man inte känner av att den ormar som en bläckfisk då är man övertygad om den stackaren inte kommer att överleva graviditeten ut...


Så hur än det är med magen så är det minst panikartat och skrämmande.. Man ska bli morsa - IGEN! Hemska tanke, då blir det ytterligare en liten människa som man kan sabba livet för. Näää, jag blir helt matt.

Av Ida - 12 november 2009 12:11

Alltså idag har varit en sån där hemsk dag såhär lång. Jag har legat i soffan och sovit. Så fort jag försökt att ta mig upp har det resulterat i att jag mått illa och att det har gått runt i skallen. Toria som fortfarande är hemma med elak hosta (jag har inte hjärta att skicka henne på skolan när det låter som om lungorna ska komma upp vilken sekund som helst) har varit världens snällaste och har suttit och sett film. Att hon fick nyaste "Tingeling" av sin enormt snälla farmor igår underlättade såklart en del. ;)


Hundarna är väldigt snälla och förstående när jag är dålig utspelar sig följande, Magoo ligger precis vid soffan och vaktar mig mot all världens monster och hemskheter, Dina ligger vid ytterdörren på mattan där och Häxa ligger som en jag vet inte vad slagen vid tv:n. Snälla och gulliga djur!


Just det jag måste ju berätta om Magoo igår när han kom in efter att Gurra varit ute och gått med honom en lååååååååång prommis. Magoo stormar in, slänger ett getöga på mig i soffan, kollar omkring sig (framförallt balkongdörren måste dubbelkollas) sedan kommer sötnosen och hälsar på matte.. Det såg ut som en B-film när man har säkrat ett objekt - dock väldans effektivt måste jag säga.

Av Ida - 11 november 2009 13:49

Ibland börjar man tänka på märkliga saker - idag blev tanken då förutom det jag har medgivit till tidigare även namn på "Bondbrudar" alltså nu tänker jag i första hand på de som porträtterades i de första filmerna. Jodå, på stenåldern! När Bond var Sean Connery och människor såg ut som människor även på film..


Pussy och liknande namn på kvinnorna var inte helt ovanliga (men vem kan tänka sig att anställa en människa vid namn Pussy till regeringen?), vissa undantag fanns såklart och har genom tiderna blivit fler och fler. Men starka feminina roller var kanske inte riktigt det som gick hem då... Nu däremot är det allt vanligare att man ser starka kvinnor även på film.


Hur som helst tanken kom iom att vi fortfarande inte har ett enda förslag på vad vi ska kalla den lilla ninjan OM det skulle visa sig vara en tjej. Grabbnamn har vi så vi svämmar över men vad 17 kallar man en tjej?

Rent instinktivt går alla -ssy namn bort, så även de flesta av de som ligger på top 100listan hos scb... Det är inte lätt för det ska ju funka både nu och när den arma människan blir vuxen.

Av Ida - 11 november 2009 12:41

Mutter, spott, och fräs! Nu har jag varit ute och hämtat in posten... Vad f*n i min brevlåda har jag helt plötsligt fått mycket ovälkommen reklam. Jag blir förbannad och på dåligt humör! Skrikandes


Vissa politiska partier kan ju ge fullständigt den i att lägga reklam i min brevlåda - ytterligheter åt båda hållen tillhör den kategorin, jag är varken ultrasocialist (läs kommunist) eller ultralliberal (läs högerextrem)... WTF?!? Jag ska ritualbränna skiten på gården tror jag för ingendera känns riktigt okej att stoppa i inte ont anande människors brevlådor.


Kan man sätta en lapp på lådan (och kanske framförallt tror ni att den respekteras?) att jag inte vill ha från märkliga kyrkosamfund, höger eller vänsterextrema grupperingar? Alternativ två - som dessvärre inte är lagligt - får man släppa ut den där stora svarta hanen som låg och morrade under köksbordet när jag kom in svärande?


Ida ska nog bygga fälla tror jag!

Av Ida - 11 november 2009 12:35

Ja, nu är hon i vart fall feberfri men hostar någonting gräsligt. Planen är att ändå låta henne gå till skolan imorgon (kanske, om hon inte verkar sämre än nu)... För ska hon vara hemma tills hostan släpper vet jag inte om hon kommer att hamna där innan jul (den verkar lite seg på att släppa). Vad mer idag? Näää, inte mycket - har matat hundar och barn, varit ute med jyckarna ett par gånger (rastningar) och sedan har jag suttit vid datorn. Toria själv sitter på golvet och pysslar - mysigt.


Jag satt och såg på tv som vanligt till frukost i morse och ja.. Mona Sahlin är väl inte direkt favoriten av människor - att en människa kan le med munnen och ändå se så bitter ut - påminner starkt om en av mina gamla lärarinnor från gymnasietiden. *ryser* Förutom det ska man nog inte diskutera politik i bloggen för då kommer det här troligtvis att bli femhundra sidor långt. ;)


Igårkväll och inatt har de där mysiga pinvärkarna fortsatt så jag hoppas väl att det snart är över för denna gången för jag gillar verkligen inte att vara gravid - TUR att det kommer någonting positivt av det hela när man väl är färdig!! Annars finns inte en chans att jag skulle genomgå det här för andra gången.

Av Ida - 10 november 2009 09:39

Nämen seriöst. Hur DUMMA är människor egentligen? Har ni möjligen hört talas om uttrycket "money talks"??


Man slår upp stort på löp och som förstanyhet att två medlemmar ur idoljuryn har fått gå före i vaccinationskön - jaha... Nyheten är... vad? Självklart har de gått före i kön, tv 4 har investerat jag vet inte hur mycket pengar i produkten "idol" och rätt uppenbart vill de skydda sin investering. Ja, folk är också någonting man investerar i. Jag kan för mitt liv inte komma på någon som är dum nog (jo, jag kategoriserar det som det) att åka till vissa länder och INTE vaccinera sig mot sjukdomar - det är bara dumdristigt.

Det finns ett par hockeylag (i elitserien) som har lyckats bli vaccinerade också, jag vet inte om de människorna kan räknas som "riskgrupper" heller, tveksammt mycket tveksammt. Däremot är de underhållare och idrottsmän som företag (i deras fall klubbarna) har satsat stora pengar i så jag förstår klubbarna att de försöker skydda sina investeringar. Någon som kan komma på ett företag som senaste åren har lämnat ett par miljoner i omärkta sedlar mitt på ett torg? Industrier gör det inte - varför skulle andra företag operera på helt motstridiga sätt?


Däremot att man väljer att gå ut med att  det är för att de träffar mycket folk - ren jäkla bullshit! Jag är onekligen betydligt mer benägen att tro att kassörskan på coop (mataffären) möter fler människor/tidsenhet men den människan är inte lika specifik i sin kompetens och man har inte investerat lika mycket PENGAR i den personen i form av pr så den är mer utbytbar.


Här hemma gick ju febern ner igår och vi hade hopp om liv, idag däremot så har febern återvänt med ny kraft och ja... Vi får se hur det går för den lilla busungen som just nu inte busar det minsta utan bara ligger som en liten räka i soffan och ser barnprogram..

Av Ida - 9 november 2009 09:48

Hela dagen är det måndag.


Idag hade jag faktiskt en tanke om att skriva snälla saker - men det faller sig inte så naturligt så istället tänker jag skriva om hemskheter - även kallat graviditeter...


Det finns de som går omkring och "glöder" samt att de dessutom når någon modell av mysigt stadium där de går och ler fånigt gärna i kombination med att de stryker sig över magen. Nä, inte jag! Jag har sammandragningar så att jag ibland måste luta mig frammåt - känns ungefär lika bekvämt som att få en fotboll i hög hastighet sparkad i magen, har någon härlig modell av stickande smärta från blygdbenet och uppåt, samt de såklart jättemysiga dragningarna i ligamenten som håller hela härligheten på plats. Förutom det har jag nog en alien i magen som gör sitt bästa för att ta sig ut ungefär i höjd med de understa revbenen. Jag mår illa och svettas konstant, kan sova kortare stunder och så för att vi ska ha det riktigt mysigt så toppar vi det med ett sjukt barn utanför magen.


Jadå, absolut! Jag älskar mitt liv.


I helgen kan jag ju berätta om för det var rätt läskigt, från och med lördagkväll så kände jag hur ninjan började röras betydligt mindre och igår var den helt stilla 3 timmar fast jag låg ner - märkligt! För att bota nojjan så åkte vi in på förlossningen för att dubbelkolla så att allt var normalt - vilket det såklart var men den blev rätt irriterad över att bli väckt av syrran som jobbade där och belönade oss alla genom att visa upp sin riktigt vildaste sida. Skönt iofs men det kändes lätt pinsammt att ha åkt in i onödan. *suck*


Nu verkar ninjan göra sitt bästa för att inte skrämma mamman så alla möjliga och omöjliga krumbukter pysslar vi med idag. Bra så tillvida att man vet att den lever, mindre roligt då det framkallar ännu mer sammandragningar. Pest eller kolera - som vanligt i tjockislandet.


Men om 14 dagar då jäklar är den här och dååååå ni! Då börjar jag återgå till det normala på sikt... kanske... eller förmodligen inte.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards