Alla inlägg under september 2010

Av Ida - 16 september 2010 15:45

I morse sov min grabb som han skulle men nu på eftermiddagen går han istället om och gnäller, gnäller och åter gnäller. För att göra det hela aningen charmigare har dottern som blev feberfri igåreftermiddags jättetråkigt så hon gör sitt bästa för att terrorisera hundarna (eller terra är väl fel ord - snarare att hon gör sitt bästa för att de ska leka med henne innomhus), brorsan och mamman...

KUL!


Imorgon får hon gå på skolan för annars räknar jag med att bli fullständigt galen under morgondagen. Vore allt som vanligt kunde jag ha tagit hundarna och barnen med mig ut på långprommis nu blir det istället ett försök att hålla sig "sane" tills maken kommer hem och får byta av mig. Men då jäklar är det jag som lämnar hemmet - ENSAM eller möjligen med ett par svarta. ;)

Av Ida - 16 september 2010 09:59

En märklig sak jag upptäckt med Osse är att vid 7 ska han prompt upp ur sängen så käkar vi och han leker en liten stund men sedan är han slut som artist och vill sova en timme eller två till... Märkligt! Mamman däremot är vid det laget uppe och har sparkat igång dagen medan sonen sover som en liten gris.


Å andra sidan, det innebär att jag får lite tid för mig sjäv så jag ska inte klaga utan det är mer som en fundering. Å tredje sidan, han sover allra helst två gånger om dagen och ska man hinna med det är det väl lika bra att börja så tidigt som möjligt. :P

Av Ida - 16 september 2010 09:20

Sådär, nu har vi klarat av natten. Hundarna är fixade och ja. Jag har lyckats få i mig dagens morgonte (nytt rekord?) och Osse går omkring här men emellanåt blir Dina lite för förälskad i honom och pussar på honom så att han faller...


Tydligen är en Dinapuss bland det värsta man kan drabbas av enligt Osse - mamman är inte helt övertygad i den frågan.


Ungarna har varit feberfria sedan igårkväll båda två och Toria sedan igår mitt på dagen så imorgon får Trollungen gå i skolan igen. SKÖNT! Då missar hon inte allt för mycket iaf. :)


Förutom det, ja det hade tydligen gått jättebra att sova med hundarna inatt, det lät nästan som att Trollungen vill flytta ner permanent - mamman är skeptisk!

Av Ida - 15 september 2010 22:24

Ja, i vanliga fall ligger min Trollunge i sin egen säng, inatt - nä, inte så mycket. Istället har sjuklingen tre svarta jyckar i soffan i hundrummet. Jag vet inte men sist jag kikade in var soffan mer svart än någon annan färg och Trollungens ansikte var som det enda som avslöjade att det fanns någonting annat än ett gäng flattar i den soffan. :P


Hur som helst är mamman helt klart avundsjuk men Osse kan jag ju inte överge hur som helst så jag är kvar hos honom och maken är söt nog att rasta hundarna i regnet. Jag får väl trösta mig med att jag slipper kasta mig ut i jätteduschen som någon har hittat på att starta.

Av Ida - 15 september 2010 15:57

Nu har även Osse feber. Jättelatjo!


Jag vet inte men vissa dagar ska man nog bara lämna WO och vägra lämna sängen... Vad är nästa sak? Magsjuka på mer än en hund inatt? Jag vet inte men det känns onekligen som om det inte går riktigt åt det håll jag vill idag.


En kul sak däremot min söta man kom hem idag på lunchen och lämnade av saker som vi behövde för dagen iom att jag inte kunde gå iväg och handla själv. Nu närmast - Middag!

Av Ida - 15 september 2010 07:52

Ja, vad säger man vid 3-snåret vaknade Toria och var tokhet. Feber och förkylt såklart och nu ligger lilltrollet nerbäddad i soffan framför "vakna med the voice". Vi har inte sovit sedan dess ordentligt - någon annan än Ossemannen som lite lagom till att övriga familjen höll på att uppnå sömnkoman vid halv sju slog upp sina blå och sa med sin vanliga självklarhet - GOD MORGON VÄRLDEN! Jättekul...


Man blir aningen matt, men å andra sidan det är ju bra att han har sitt dygn normalt om inte annat kan det underlätta nattningen ikväll. ;)

Av Ida - 14 september 2010 23:33

Jahapps, då ska man börja igen hade jag tänkt för jag har onekligen varit gräsligt dålig på att blogga på slutet. Men nu ska jag försöka sparka mig lite hårdare så att det förhoppningsvis blir bot och bättring på den fronten.


Osse som rätt länge har klarat av att ställa sig mitt på golvet och ta något enstaka steg har idag (och till viss mån även igår) börjat att allt mer målmedvetet gå omkring i hemmet på två ben. Läskigt, roligt och tämligen vingligt måste jag nog sammanfatta det som.


Idag har jag varit och käkat indsikt till lunch med maken på staden, mysigt! Förutom det  har vi städat, diskat, pysslat om hundarna, fått hem Toria från skolan och ja... vi har som mest pysslat med det och på kvällen passade vi på att fira makens lillebror som fyllde år. Det är kanske inte med sina egna födelsedagar som man tänker på att man håller på att bli gammal men när andra går och blir JÄTTEGAMLA och dessutom är bra många år yngre så blir det rätt läskigt! Bara det att jag och maken helt kallt konstaterat att man inte blir yngre när man tittar på barnen, men när de yngre bröderna börjar ha sambos och sånna saker då blir det nästan för mycket och iaf jag börjar känna av - stanna tiden någon!!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards