Alla inlägg under september 2010

Av Ida - 22 september 2010 11:24

På en sak finns det ingen som är bättre än jag och det är på att vara just JAG!


Ibland när man går hemma med liten bebis (eller liten och liten, Ossemannen håller på att vara en stor grabb) känns det som att man inte gör någonting och att man ständigt jagar det dåliga samvetet för allt man b-o-r-d-e göra, som man "vet" att ALLA andra hinner med...


Det är lite därför jag har bloggen, för att faktiskt bevisa för mig själv i första hand att jag faktiskt inte alls bara går här hemma och drar även om det ibland kan låta så när jag känner att jag inte är på topp.


Det kan vara rätt enkla saker som faktiskt gör att jag mår SÅ mycket bättre, kanske inte för att jag har gjort det men för att det onekligen inte är så att jag bara sitter på bakdelen framför datorn (även om det kanske ser så ut när jag springer mellan andra saker och datorn). ;)


Idag har jag vikt tvätt, diskat undan, städat, fixat med Magoos lilla sår i tassen (den grabben kan få småsår och sedan slicka sönder dem - ytterst irriterande men nu tror jag det håller på att vända till det bättre igen så vi kan nog träna som vanligt i slutet på veckan), kört lite lydnad med tjejjerna inne (för man kan behöva nöta moment som de egentligen kan ibland bara för att dubbelkolla att det faktiskt fungerar) och gjort ett godissök åt den stackars pojken som försöker skaffa sig lite sympatier.


Dessutom hade vi besök här på morgonkvisten av Hea, Trisse och Edla - JÄTTEKUL! Det är alltid kul med besök och nu kommer jag till en sak till jag onekligen är stolt över, trots att hemmet såg ut (ser iofs fortfarande så ut) som om en virvelvind eller möjligen tornado dragit fram här så lyckades jag putta det åt sidan och känna att okej - det är ingen som kommer att dö av att jag inte hunnit med morgonstädningen här hemma!! Mao jag lyckades släppa lite på mina tvångstankar om att allt måste vara städat före jag gör någonting annat - WOHO! Bra jag!!


Så nu kommer jag till det roliga - vad är det som gör DIG till världens bästa DU? Tänk efter för det finns ingen annan som är lika bra som du på att vara just DU!

Av Ida - 21 september 2010 12:57

Idag har jag och Osse pysslat hela förmiddagen. Först tvätt, en ruskig massa tvätt har vi pysslat med, sedan blev det plockande och för att runda av min städiver tänkte jag att joooo - jag ska ta och putsa och göra iordning fönstret i sovrummet... *smart* Beräknad tidsåtgång - 10 minuter, slutgiltig tidsåtgång - 1 timme (bra på att planera sin tid är jag tydligen inte!). För när jag öppnade fönstet insåg jag till min förskräckelse att just där hade jag inte bytt dammlist sedan vi flyttat in och den hängde verkligen i trasor. :S SKUNK! Bara att sätta igång och riva ner, skrapa och skura rent innan ny dammlist kunde sättas upp. FAN! Nu är det iaf gjort men det kändes inte riktigt som det jag skulle ha sysslat med. Nya gardiner satte jag upp där också när jag ändå var igång och de jag hade där är precis färdigtvättade, alltid något!


Nu ska här göras mellis till småttisarna innan jag ger mig på sängarna. NÅNN ordning måste man väl ha?

Av Ida - 21 september 2010 09:11

Jahapps. Då ska jag ta och summera gårdagen, kanske även berätta lite om dagen...


Igår passade vi på att åka ner på stan för att fixa present till morsan som fyllde år - däremot har vi inte möjlighet att åka dit förränn till helgen.. Förutom det gjorde vi inte så mycket.


Idag står allmän uppsnyggning på schemat, städning, tvätt, disk och renbäddning överallt. Ska bli skönt när det är gjort. :) Ännu så länge har jag bara dammsugit och gjort bottenvåningen, käkat frukost, pinkat hundar och skickat Toria på skolan.. Nu är det dags att ta sig samman, upp, upp och iväg. :)

Av Ida - 20 september 2010 07:49

Jupps, tre nätter i rad utan att amma och mammas kille är så duktig.   

Förutom det händer inte mycket här hemma ännu så länge. Toria ska göras klar för skolan och sättas på bussen sedan blir det lite pyssel som vanligt och göra hundarna som egentligen har fått aldeles för lite tid i helgen. Eller så passar jag på att tina lite fåglar och gå ut i skogen när maken kommer hem - vad tror ni? Förslag? Alternativ tre är att ta lite dummysar med sig och träna de bitar som verkligen skulle behövas..

Av Ida - 18 september 2010 23:19

Sådärja, nu har Osse inte ammat på ett dygn, tuttarna är stora som fotbollar och jag vet inte riktigt hur det ska sluta. :S Men Osse verkar inte ta det hela så hårt annat än  mitt i natten då han faktiskt saknar mamman. MEN som tur är så är Osse även en vällinghulligan så att det fungerar som tur är lika bra med en vällingflaska för mammas lilla kille. <3


Vi har även ÄNTLIGEN tagit oss för att sortera, märka och göra iordning alla barnkläder som vi tidigare bara stuvat ut i förrådet, så nu står det i prydliga rader färdigt att användas av nästa lilla kotte, för att inte tala om att Osse kan ärva lite efter storasyrran. :) Mycket praktiskt!


Det enda som stör mig är att en overall är spårlöst försvunnen och jag har faktiskt inte en susning om var den kan ha tagit vägen. :S Naturligtvis den som borde vara i precis rätt storlek för mammas Osseboss. Rackarns!!

Av Ida - 17 september 2010 20:34

Dagens middag måste nog hamna i det facket. Först blev det pommes, "grillat" griskött (karre) och bea-sås. Vad är inte det om "Svenssonkäket nummer 1 på en fredagskväll"?

För att toppa det hela blev det milkshake med banan eller hallonsmak. Uppskattat av de två andra även om jag själv känner mig lite skeptisk men visst det var rätt okej iaf. :P


Nu ska här nattas barn till Idol och sedan ska även mamman försöka sig på att stänga igen ögonen, kanske? På lite sikt. ;)

Av Ida - 17 september 2010 13:45

Sådärja, nu har jag varit ner på jobbet och pratat med folk - trevligt att träffa folk igen. :) Sedan gick jag och Osse till Ghandi och käkade lunch - SÅ gott!! Därefter skyndade vi oss till bussen för det går bara två bussar i timmen från stan och hem, vilket då innebar att jag fick lämna stan lite hastigt och lustigt för att hämta hem mitt Toritroll.


Nu har vi landat hemma och jag har hunnit bada Dina som lite lagom passade på att lägga sig (!!) där Häxa hade pinkat när jag skyndade mig ut med dem.. Just då var kärleken till den där gamla hunden inte så överhängande men nu luktar hon iaf riktigt trevligt. ;)

Av Ida - 17 september 2010 08:37

Idag tänker jag och Osse dra ut på stan, planen är lunch på... jodå, Ghandi. ;) Någon som är förvånad? Jag är det inte men jag ska iaf träffa upp maken och ytterligare en kamrat. Ska bli ytterst nice känner jag efter vår isolering under två dagar. Jag vet, det är löjligt som bara den men jag är inte gjord för att vara inspärrad inom hemmets fyra väggar. Igår hann jag ut en sväng med mattes underbara Häxahund, så nice!


Vad ska vi mer hinna med idag? Hämta Toria på skolan och sedan, ja då ska vi köra det vanliga racet, städning, tvätt och bara chilla. MEN bara det att jag får vara mig själv en stund utanför hemmet känns nästan euforiskt. :)

Ovido - Quiz & Flashcards