Alla inlägg under september 2010

Av Ida - 26 september 2010 20:00

Eller ja, någonting åt det hållet i alla fall. Jag mår ILLA, alltså dessvärre inte så illa att man kräks och får krypa ner under en filt med motiveringen att jag är sjuuuuuuuuuuuuuuuuk och det är synd om mig..


Nädå, jag mår bara sådär lite lagom irriterande illa att man som inte kan släppa det och inte kan slappna av ordentligt utan att illamåendet ständigt ligger på lur.


Tuggummi hjälper skapligt - så tillvida att jag iaf inte spyr över köksbordet eller någonting lika misslyckat  men nu när jag har planterat mig i sängen lite lagom med en Osse som faktiskt (kors i taket) efter vällingen somnade som den lilla prinspojke han onekligen är i sin egen säng.   


Nu ska jag ändå lägga mig och tycka synd om mig - funkar inte illamåendet som orsak så tänker jag absolut skylla på ryggen som har krampat större delen av dagen. :S

Av Ida - 25 september 2010 20:24

Idag har varit en sånn där dag då vi har försökt checka av en hel del från "måste fixaslistan" - mao en rätt dryg dag. :S


Ossemannen har hängt med över förväntan och vägrade sova den rackaren - men nu ligger han som en liten klubbad säl i sin säng. *skönt* Nackdelen är att han lyckades somna ifrån kvällsvällingen så han lär nog vakna på en liten stund och vara hungrig som en varg!


Toria har varit jätteduktig och verkligen hängt med som hon skulle och som "belöning" för att hon onekligen har gjort sitt bästa och varit en jättegullig tjej fick hon träffa och klappa lite hästar. *bra muta!* Månne hon kanske bli en hälstidiot som mamma en gång var? Tiden får utvisa om den saken...


Gurra då, ja - han har inte knorrat en gång trots att vi till stor del var på sånna affärer som han INTE direkt dras till om man säger så - men även där blev det en muta - han fick åka och titta på en trehjulig grej med motor, då blev han en glad kille. ;)


Mao - mamman mutar ALLA för att det ska funka. :P


Nu är hundarna trötta, barnen likaså och jag vet inte men jag misstänker skarpt att jag har en äkta hälft sovandes i soffan nere. ;)

Av Ida - 24 september 2010 17:39

Ja, eftersom att det är länge sedan jag la in bilder i bloggen tänkte jag nu bjuda på bot och bättring. ;)


Här kommer lite från dagen, EN är ytterst arrangerad och övervakad... Ett exempel på hur man uppenbarligen INTE ska tillåta det gå till.


  

Hundar och barn må vara söta tillsammans, det här är en bild jag inte skulle tagit om jag inte verkligen stog över det hela och var bergsäker på att vad som än händer kommer inte hunden att härskna... Även fast hon skulle ha sin fulla rätt att ryta till åt valpuslingen som hade fräckheten att peta på HENNES ben!!


  

Osse kan åka buss han. Mammas sötpropp!


  

Mammas Toritroll - världens sötaste bustjej som håller på att vara en stor tjej.


  

Häxa, Toria och Magoo ute på äventyr på ängarna vid huset, men vi avbröt ganska fort pga den mindre roliga väderleken... 30 minuter fick räcka, men det blev iaf en bensträckare för den svarta ligan. ;)


Senare hade jag tänkt bada hundar - för nu STINKER de verkligen efter en tur i stordiket...



Av Ida - 24 september 2010 16:39

Nu är ungarna och jag hemma efter att ha varit på stan en sväng med Jenny. Nice! Det är rätt trevligt att komma ut en sväng även om vi inte shoppat så mycket så har vi kommit ut och sett andra - VUXNA människor! Inte helt fel i mina ögon. ;)


Ibland önskar man att man hade mer kontakt med omvärlden när man går hemma och är föräldraledig - å andra sidan, det ger mig en rent unik möjlighet att få vara med mina busungar och att verkligen vara DÄR för småttisarna när de är små.


Nu väntar skogsprommis med den svarta ligan om inte annat så att de får blöta ner sig lite lagom så att jag verkligen kan motivera att bada alla hundar istället för att ta mig an "operation middag". :P

Av Ida - 24 september 2010 10:59

Osse har nu på morgonen passat på att dela ut nya ben till hundarna och de delade tillbaka... Mao när de tuggat dem lite lagom slemmiga och mysiga lämnades benen tillbaka till Ossemannen - som passade på att tugga på dem såklart. *blä*


Mamman försökte rädda ungen från de mycket kärleksfulla flattarna som verkligen tyckte att "valpen" kunde behöva få sitt tuggbehov tillfredställt också. *suck*


Nu är båda mina pojkar i hundrummet, Magoo ligger i soffan och tuggar på sitt ben och Osse - ja han har tagit plats i hundbädden på golvet och brottas med lite filtar, han kanske pysslar med bäddning på hög valpnivå? Vem vet, en vacker dag kanske han får svans den grabben. ;)

Av Ida - 24 september 2010 07:57

Igår var jag iväg på ett första vul, och onekligen bebisen mår bra och verkar utvecklas som den ska. Alltid ett fall i rätt riktning även om det var en orsak till att jag åkte på att ha lite väl ont i magen innan men nu känns det bättre iom att jag har fått i mig dagens alvedondos.. Ett stort tack till min sötaste Helena som skjutsade mig och Osse på sjukan och även Jenny som tog hand om Toria när jag inte riktigt var i slag.


Förutom det pysslade vi rätt allmänt igår med lite olika saker men det blev ändå inte så avancerat då jag kände mig mest ynklig, inte kul och riktigt TRIST för Ossemannen.


Nu har vi parkerat framför "vakna" och laddar med frukost och det kan innebära att dagen bankar igång någon gång. :)

Av Ida - 23 september 2010 08:59

Ja, det är mammas Osse som jag pratar om. Inatt har han åter igen uppfört sig väl även faste vi hade ett sammanbrott vid tresnåret då han blev en galen banan som inte alls skulle sova - han var hungrig, han var busig och inte att förglömma man skulle göra nummer två... Varför inte pyssla med sådanna saker mitt på dagen istället?


Hur som helst nu på morgonen har vi bara skickat iväg Toria på skolan, käkat frukost och gjort hundarna redo för dagen. Osse däremot tycker inte alls att det är kul idag så jag vet inte men vi måste nog ta oss samman och hitta på någonting idag. En riktig långprommis känns kanske inte helt mysigt då det är ruggigt och blött ute.. Men någonting ska vi väl hitta på tror jag.

Av Ida - 22 september 2010 14:58

Ja, alltså frukter och grönsaker tänker jag nu i första hand på och då kanske i synnerhet på det egna planet.


Hur gör folk för att få i sig de omgångarna på en och samma dag?


Lunch känns rätt givet så även middag och ett mellanmål, men då saknas det ändå två... Till frukost tycker jag det är svårast att få till det, eller är det kanske okej att hoppa över och käka två omgångar med megamassa grönsaker? Funderingarna fortgår...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards