Alla inlägg under november 2010

Av Ida - 10 november 2010 08:06

Ja, mammas kille, vad säger man världsklass??


Det hela började vid ett snåret inatt och där gick hela min planering rakt åt helvete. :S KUL KILLE!!! Eller så inte!!   Med ett illvrål vaknar han och fullständigt råvägrar att somna om i sin säng. Vid tvåsnåret somnar han så slutligen i mammasängen och visst, det skulle kunna ha varit mysigt om han inte lekte galen sprattelmask. Förutom det ja, vad ska man säga. Maken den sötnosen hade ju somnat i soffan och passade på att vakna samt komma upp och lägga sig snett efter två. KUL!! Jag har alltså med lite tur somnat vid halv tre eller så. Grattis!!


Nu på morgonen så drog grabben med lite grus igång igen och ja, vad säger man? Jodå, nog lyckades han hitta en liten sten från någon oaktsam skoägare (kanske han själv?) att stoppa i munnen och även om mamman fick ut den så var han ju inte direkt på lysande humör.


Nu vill han helst trasha stället istället för att käka sin frukost (dock, pojken fick i sig två mackor lite drygt så det är inte helt värdelöst). Nu hoppas vi på att han tar sig samman så att vi kan ta bussen till mvc och sedan iväg på jobbet för lönesamtal (känns klockrent att ha med barnet på, eller så inte!!). Däremellan hade jag tänkt att rasta av den svarta ligan i snöstormen. För snöstorm är det onekligen.

Av Ida - 9 november 2010 22:53

Japps, Dina är opererad. SÅ skönt att ha fått det gjort! Nu är hon "knölfri" i munnen och det måste vara trevligt för henne. Hon äter som vanligt och ser allmännt ut att ha klarat narkosen förvånandsvärt väl med tanke på hennes ålder var jag aningen oroad över för just det momentet.


Förutom det måste jag säga att mammamattens fina, fina Dinahund verkligen har gjort sig förtjänt av godsaker så imorgon är det den damen som får en riktigt supernice frukost! För ikväll skulle jag tydligen vara "snäll" med magen. ;)

Av Ida - 9 november 2010 07:09

Ja, igårkväll började jag och Toria med den stora operationen "tömma Torias rum", det innebär att vi har börjat gå igenom ALLA Torias leksaker, garderober och ja, rubbet rent ut sagt det tog en 7 helsickes tid och helt seriöst hur mycket grejjer kan man egentligen samla på sig? Jag är inte klar ännu men på sikt (förhoppningsvis i eftermiddag) är det nog klart.. Ett antal kassar med rent ut sagt leksaker hon inte kommer att leka med (eftersom att hon lekt sönder dem!) och ett par kartonger med leksaker som hon inte använder då de ärför mindre barn har det blivit såhär långt men jag misstänker skarpt att det kommer att utökas en hel del innan vi ser slutet i tunneln.

Mamman får nog erkänna - det har inte blivit gjort någon riktigt stor och genomgripande urstädning har vi inte gjort sedan vi flyttade hit, städat har jag gjort men inte på samma sätt som nu.. Nu är det verkligen supernoga och fullständig urplockning på alla punkter så att hon och jag har kastat samt gjort iordning för förrådet det som ska på lagring. Hur blir det såhär???


Idag ska jag ut och shoppa julklappar, sedan blir det en riktig långprommis med hundarna följt av att Dina ska opereras i eftermiddag.. Jag hoppas att det kommer att gå vägen. Det vore jättegulligt om ni kunde hålla tummarna för min gamla tant frammåt halv fem-fem tiden.

Av Ida - 8 november 2010 11:54

.. det tycker jag är kul? Nä, men idag har jag städat en del här hemma och onekligen det jag hade tänkt och faktiskt förutsatt mig att göra har jag såklart INTE gjort, men jag fick en del annat fixat. ;) Man får väl vara glad över det lilla? Jag vet inte men just det där som man verligen borde ta sig samman och göra - det är det som av någon anledning känns minst motiverande. Jag kanske borde gå in lite mer förutsättningslöst och bara tänka att jahapps, idag ska jag vara i det rummet eller på den våningen och röjja - så behöver man inte må fullt lika illa över att man har gjort någonting helt annat men även det mycket nödvändigt..  Hmmm. Nu - mot tvätten igen. Tvättberget krymper ju aldrig!!!

Av Ida - 7 november 2010 21:47

Jupps, lagom mysigt är det att vara gravid igen. Visst det ska bli kul att träffa lilltrollungen MEN just nu gör det rent helvittiskt ont i snittet på en punkt och den räkan har hittat på att sparkas precis just där det gör som ondast (eller kan det möjligen vara så enkelt att det är där det känns riktigt mest?).


Jag har nära på halva graviditeten kvar och redan nu klagar jag högljutt, hur ska det här sluta egentligen?!? Jag hoppas att det  går bra och att det kommer att göra mindre mycket ont om ett tag till och att det egentligen mest är frågan om nervändar som hittar "rätt" igen. Tills nästa gång jag får gnällanfall. ;)

Av Ida - 4 november 2010 17:04

Idag var vi till Ånäset på en liten tur. Först in på "Toms kläder" där vi hittade en jättefin swetshirt till Toria - röd och UTAN luva!!   Klockrent! Jag vill gärna ha mitt barn kvar hos mig och alltså är allt med snören och luvor strikt förbjudet att användas utomhus för det har mer än en gång förekommit att barn har hängt sig så till den milda grad att de dött av luvorna!!


Sedan vidare mot skoaffärn och där hittade vi vinterskor till grabben med lite grus (även kallad Osse-Boss), någonting jag gått bet på hemma i stan. SÅ skönt! Nu är vi laddade inför vintern. :)


Förutom det hade vi tänkt att bara handla med oss lite käk och sedan åka tillbaka till Överklinten för att fixa lunch - fel! Det slutade med att vi var fullständigt utsvultna och när vi då såg en liten pizzeria kunde vi såklart inte motså det utan det blev hamburgare till lunch, fantastiskt! 160 spänn för lunch för tre pers kan banne mig inte anses som helt fel, dessutom - GOTT!!


Nu närmast fortsätter jag med middagslagning, hemmameckad pizza med pizzasallad. Tror det kan bli en höjdare om jag inte har fel. ;) Dessutom, hundarna ser hugande ut redan nu på kanterna av skinkan jag skar upp tidigare. :P Men det ska de banne mig få jobba för. :P

Av Ida - 4 november 2010 09:19

Ja, i stan har vi våra morgonrutiner men för att göra det hela någorlunda jämförbart måste jag utgå ifrån att alla är hemma (mao en helg!).


Reveljen går ungefär samma tid oavsett var vi är, men ja.. Förutom det skiljer det sig tämligen markant.


I stan:

Alla klär på sig (vissa små Ossar får iofs hjälp), vi går ner och ger alla människor och djur frukost (hundarna äter i sina skålar) och så småningom får hundarna gå ut och morgonpinka (i koppel) övriga familjen håller sig då inne och vi försöker fundera ut vad vi ska göra på dagen.


I Överklinten:

Alla klär på sig (utom Osse såklart), vi går ner och hundarna blir utkastade på gården en sväng för att pinka av sig, maken går ner i källaren för att elda upp lite värme, människor och katten får frukost, alla klär på sig och går ut för att antingen hämta in mer ved eller för att ge hundarna sin frukost utspridd på gården (3500kvm) och efter typ 30 - 40 minuter går vi in igen då har hundarna dels käkat upp sin mat och dels hunnit brottas en god stund, ungarna har hunnit leka lite och veden är inne.. Nu är det innelek för de små människorna och hundarna lägger sig mer än gärna till rätta för att vila en stund innan vi ska ut och hitta på nya bus..


Det konstigaste av det hela är att de olika modellerna tar lika lång tid oavsett var vi är - undrans om vi är mer effektiva på landet??

Av Ida - 3 november 2010 11:35

Ja, vad säger man kroppen min har redan börjat strejka med jämna och ojämna mellanrum så det finns inte på planeten att jag ska klara av att gå flera timmar i skogen som jag vill - SURT! Idag för att försöka göra någonting utan att för den delen röra mig mer än nöden kräver så fick jag tanken att jamen näringssök är det säkert flera dagar sedan vi gjorde och onekligen det blev riktigt lyckat och hundarna ligger nu väldigt skitiga (för det blir de ju alltid!!) och torkar i hundrummet. Förhoppningen är att det ska bli hyfsat torrt innan vi ska sätta oss i bilen och åka långt med dem.


Planen för trippen till Klinten är dock att köra lydnad, lydnad och åter lydnad med den svarta ligan, jag vet inte men det känns som att det skulle behövas och allra helst med ordentlig störning... Det sistnämnda kommer jag iofs inte att uppnå men jag kan väl ställa mig på grannens gårdsplan eller ngt och hoppas att kossorna gör ett kossarace förbi eller så. ;) Jag har även en lite halvvild plan på att försöka lära min stora klumpeduns att gå slalom men det känns just idag inte så troligt efter att han såklart lyckades ramma en av polarna på promenaden. :P

Ovido - Quiz & Flashcards