Alla inlägg den 7 maj 2012

Av Ida - 7 maj 2012 09:09

Jahapps, nu är alltså allt under min totalhöjd osäkert område - Losingen har börjat klättra! Hon tar sig utan omsvep upp i soffor och sängar sedan en tid men hon har inte tagit sig upp på köksstolar och liknande till mammans glädje... Nu är det utbytt mot förtvivlan ty mammas lilla bebis är ingen bebis längre utan en fullständig hulligan liksom sin storebror i samma ålder. Tur att de förmodligen på sikt lugnar ner sig annars ligger mammans nerver illa till för framtiden. :S

Av Ida - 7 maj 2012 01:06

Okej, den rubriken kräver kanske en förklaring. Men jag har funderat över olika yrken och kanske framförallt bister som uppstår med jämna och ojämna mellanrum inom olika yrkeskategorier (mao folk man möter när antingen de eller jag ska försöka vara proffs på det man gör).


Jag tar ett lätt exempel där kunden är väldigt lätt att identifiera, jag jobbar som assistent och onekligen den omedelbara kunden när jag jobbar är min brukare, men även den brukarens familj blir en del i min "kundkrets" och det företag som har anställt mig är definitivt min kund om än inte lika direkt, trots att det är de som betalar ut min lön. Däremot när jag är hemma och är morsa, vem är min kund då? Är det ungarna, ungarnas kompisar, maken, hundarna, kattorna... eller...? När jag var föräldraledig onekligen - min kund var mina ungar.


Tar man däremot exempelvis en lärare, vem har den personen som kund? Eleverna - absolut (!) de investerar stora mängder energi, engagemang och tid i det hela, rektor och skolledning torde vara ytterligare kunder, föräldrar - nu börjar det vara tveksamt även om jag gärna stoppar in dem i kategorin kunder, sedan då?


Hur definierar man var kundkretsen slutar och börjar?  För de som är mina kunder när jag är på jobbet och förväntas prestera på ett sätt är onekligen inte de som jag lägger all min energi på när jag inte är på jobb, samtidigt kan man spekulera och fundera i termer av att familjen är mina "kunder" när jag kliver av mitt arbetspass och då blir det hela lite mer flytande för rent spekulativt skulle även mina vänner kunna kategoriseras som kunder av min energi och min tankeverksamhet... 


Man kanske skulle jobba inom "handels" då blir kunderna mer tydliga i kanterna jämfört med det ludd jag lever i nu. :P

Ovido - Quiz & Flashcards