Senaste inläggen

Av Ida - 4 januari 2018 18:35

I tisdags vände vi så nosen mot stan igen och med ett gäng ungar, hundar och katter kom vi åter till stan. Väldigt trevligt det också och ännu bättre - det innebar en viss decimering av tvättberget. Det blir liksom en del tvätt runt 5 Pers har jag märkt.

Middagen fuskade vi fram på lokala pizzerian Atlanta (som jag för övrigt anser har den godaste capriccosan i stan!)..

Av Ida - 4 januari 2018 18:32

Dagen då vi blev +1, äldsta dotterns väninna dök upp och anslöt sig till livet på landet. Ett evigt fnittrande, skrattande och muntert värre blev det. Väldigt trevligt må mamman säga!

Som en ren tillfällighet blev dock Losingen en ledsen liten människa då hon inte kunde hänga med de stora flickorna hela tiden. Som tur var fick mamman då agera myskudde. Mammas ängel!

Av Ida - 1 januari 2018 05:35

Alltså dagarna blir rätt knasiga när man som jag somnar vid halv två, vaknar snett efter tre och fortfarande är vaken. Det är som en väldans tur att jag är rätt bra på att vara sömndepreverad. Tre, fyra nätter kan det hålla i sig och sista natten biter äntligen värktabetterna tillräckligt för att jag ska somna och få fler timmar i sträck som jag får sova. I vart fall ibland. Men förutom det, jag får ju sjukt många serier på Netflix sedda. Ytterst bra att ha någonting att göra när jag ändå är vaken.

Av Ida - 31 december 2017 21:59

I retroandan för måltiden så avslutade vi med fruktsallad (här kryper latmasken till korset) bestående av en burk konserverad frukt, ett par upphackade syrliga gröna äpplen & en upphackad färsk ananas. Till det vaniljglass och en nutellafudge jag kokade ihop.

Nu är alla mätta och glada i soffan. ?

Av Ida - 31 december 2017 19:19

Eftersom vi går på en VÄLDIGT klassisk linje här så fortsätter middagen med ytterligare en klassiker, potatisgratäng, oxfilé, vitlökssmör och bearnaise.

Barnen gav det 10 ? Av 10 möjliga.

Av Ida - 31 december 2017 17:48

Förrätten är nu uppäten och familjen vilar lite innan steg två varmrätt.
Förrätten bestod av champinjonstuvningsfyllda krustader gratinerade med en topping av västerbottenost. Till detta serverades (för de myndiga) vitt vin Peacock och till barnen en torr alkoholfri äppelcider.

Av Ida - 31 december 2017 15:53

Alltså egentligen världens enklaste, men sååå gudomligt gott! Champinjoner kokade i grädde till en tjock sås. I dagens fall kommer det snarare att bli nerkokat till stuvning som ska ner i 70-talsklassikern krustader. Ok may b oldschool men varför bråka med klassikerna? De blev klassiska av en orsak.

Mitt recept:
250g färska champinjoner
25g smör (inget fusk!)
Salt & svartpeppar (jag vet man ser de svarta prickarna men... Jag föredrar ändå svartpeppar)
1 liter grädde.

Stek den hackade svampen så de får lite färg, salta & peppra. Häll i lite av grädden i taget ( och reducera långsamt i stekpannan).
Må ta lite tid men väl värt besväret.

Av Ida - 31 december 2017 14:39

Sådär nu är jag och världens bästa Losing igång med förberedelserna inför nyårsmiddagen. Potatisgratäng är det första som ska förberedas. Potatsskalning är steg ett. Även om vi fuskat och köpt potatisarna så är det ändå så att det blir en hel bytta kärlek som ska in i ugnen. ?

Ovido - Quiz & Flashcards